Zoek op

VoIP

Afkorting van Voice over IP
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10074

VoIP

Voice over IP
Transmissie van spraak over het IP-netwerk, als vervanging van de klassieke telefoonkabel. Zie ook H.323.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

VoIP

Voice over Internet Protocol. Hierbij wordt het mogelijk om spraakverkeer met behulp van IP te transporteren. Een groot voordeel van VoIP en Internettelefonie is het feit er geen interlokale gesprekskosten worden berekend.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10860

VOIP

VOIP = Voice Over IP. Dit refereert naar telefonie-spraak over reguliere computer netwerken. Dit impliceert dat spraak (analoge data) omgezet moet worden naar digitale data. Daarnaast moet er voor gezorgt worden dat de pakketjes netjes op tijd komen. Bij het downloaden van een bestand is een vertraging geen probleem. Bij spraak zou dat een ongewens...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11072

VoIP

Voice over IP, telefoon via internet protocol; zie PCM okt 99; zie ook SIP, RTP
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

VOIP

VOIP staat voor Voice Over IP en wordt gebruikt voor telefonie over het Internet. Met VOIP wordt het mogelijk om spraak en data te combineren. Op deze manier wordt telefonie een gemeen goed en voor iedereen in principe gratis beschikbaar. VOIP is bij het grote publiek vooral bekent geworden door het programma Skype.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

VoIP

- Voice ove IP - Telefonie via het Internet in plaats van het telefoonnetwerk, met name vanwege de lage kosten van interlokale en internationale gesprekken.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/v.php?id=2636

VoIP

( Voice-over-IP) Een programma zoals Skype werkt volgens dit protocol zodat mensen het kunnen internet gebruiken voor telefonie.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

VoIP

VoIP staat voor Voice over IP. Dit betekent dat je kunt telefoneren over het internet. Een bekend voorbeeld is Skype, maar ook veel huisartsen maken gebruik van een VoIP-systeem.
Gevonden op https://www.advitronics.nl/
Geen exacte overeenkomst gevonden.