Zoek op

beursintroductie

beursintroductie zelfst.naamw. [economie] de eerste keer dat een bedrijf zijn aandeel|aandelen te koop aanbiedt aan het publiek via die effectenbeurs Bron: Wikiwoordenboek - beursintroductie. SpellingCorrect gespeld: 'beursintroductie' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/beursintroductie

BEURSINTRODUCTIE

1) Beursterm
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/BEURSINTRODUCTIE/1

Beursintroductie

We spreken van een beursintroductie als een effect, bijvoorbeeld een aandeel, voor het eerst op een officiele effectenbeurs wordt verhandeld. Zie ook emissie. ( > beleggen > algemene terminologie)
Gevonden op http://www.em-ha-em-art-productions.nl/kennisbank/beleggen/beursintroductie

Beursintroductie

Naar de beurs brengen van een voordien niet genoteerd fonds met de bedoeling toelating tot de Officiële of Parallelmarkt van de AEX te verkrijgen (uiteraard in Nederland).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10251

Beursintroductie

De introductie van een nieuwe onderneming op de beurs. In de regel wordt hier vrij veel aandacht aan besteed. Een bekende beursintroductie op de AEX was die van world online op 17 maart 2000.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10820

Beursintroductie

Wanneer een effect, bijvoorbeeld een aandeel, voor het eerst op een officiele effectenbeurs wordt verhandeld. Het wordt dan geintroduceerd op de beurs.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/beursintroductie

Beursintroductie

Het 'noteren' (introduceren) van beleggingsproducten op de beurs of op de parallelmarkt. Op de beurs kan dit op twee manieren gebeuren. Door uitgifte of emissie van nieuwe beleggingsproducten, of via bestaande beleggingsproducten waarvoor nog geen notering bestond.
Gevonden op https://www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/service/beleggers-abc/b.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.