
de bouillon zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ buˈjɔn, bulˈjɔn ] Afbreekpatroon: bouil·lon Verbuigingen: bouillons (meerv.)
doorzichtige soep Voorbeeld: 'bouillon trekken van vlees, vis of groenten' Synoniemen: groentesoep soep vleesaftreksel 16 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/bouillon

1) Aftreksel 2) Aftreksel van mager vlees 3) Aftreksel van rundvlees 4) Basis van soep 5) Consommé 6) Drank 7) Etenswaar 8) Gemeente in Luxemburg 9) Groentesoep 10) Heldere soep 11) Heldere vloeistof 12) Kaldoe (Indisch) 13) Kooknat van vlees 14) Kruisvaarder in de soep 15) Ongebonden soep 16) plaats in belgië
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bouillon/1

1) Aftreksel 2) Consommé 3) Fond 4) Gouddraadrol 5) Groentesoep 6) Kaldoe 7) Maggi 8) Oxo 9) Soep 10) Soepextract 11) Vleesaftreksel 12) Vleesextract 13) Vleesnat
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bouillon/1
Let op: Spelling van 1858 Fr., vleeschnat, krachtig aftreksel van vleesch; ook boordsel, aan kleederen. Bouillons, zamengerolde zilver- of gouddraden
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

vleesnat (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bouillon

Een kooksel (= aftreksel) verkregen op basis van vlees (meestal slachtafval) en-of tuingroenten allerhande. De bouillon vervangt op smaakrijker wijze het scheutje water of de blanke fond zowel in sausen als in soepen. Het woord is ook toepasselijk op alle warme of koude heldere soepen en op de krachtige Engelse bouillon of `beaf tea` d.w.z. een gec...
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/
aftreksel van vlees of groente vb: de bouillon is de basis voor de soep
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=bouillon

een kooksel (aftreksel) verkregen door het koken van gevogelte, vis, vlees, wild (meestal slachtafval: vleesresten, beenderen, visgraten,…) en-of groenten en kruiden. Dit vocht kan gebruikt worden in soepen en sausen in plaats van een scheutje water of de blanke fond. Het woord ‘bouillon’ is ook toepasselijk op alle warme of koude heldere...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

aftreksel van vlees, vis, groenten of paddenstoelen dat bereid wordt door de ingrediënten met een groentenpakket en kruiden lange tijd te laten trekken in heet water net onder het kookpunt en dat gebruikt wordt als basis voor soepen of sauzen of als bevochtiger in andere bereidingen
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/bouillon

•een aftreksel van magere vleesresten, beenderen of vis.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/bouillon
[Let op: Spelling en uitleg uit 1890] vleesnat, vandaar: goedkope restaurants, naar het model der
bouillons-Duval te Parijs. Ook het mengsel, waarin men kunstmatig bacillen laat ontwikkelen.
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/beer004woor01_01/beer004woor01_01_0006.php

vleesnat
Jaar van herkomst: 1731-1735 (WNT )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Aromatische vloeistof gemaakt van vlees, gevogelte, wild, vis en-of groenten en kruiden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Een aftreksel, verkregen door het koken van vis, vlees of groenten. Dit vocht kan gebruikt worden in soepen en sausen in plaats van een scheutje water. Het woord ‘bouillon’ kan ook van toepassing zijn op alle heldere soepen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Een kooksel (= aftreksel) verkregen op basis van vlees (meestal slachtafval) en-of tuingroenten allerhande. De bouillon vervangt op smaakrijker wijze het scheutje water of de blanke fond zowel in sausen als in soepen. Het woord is ook toepasselijk op alle warme of koude heldere soepen en op de krachtige Engelse bouillon of `beaf tea` d.w.z. een gec...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Aromatische vloeistof gemaakt van vlees, gevogelte, wild, vis en-of groenten en kruiden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Kooknat van vlees, vis, gevogelte groente.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Kooknat van vlees, vis, gevogelte groente.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een geurige vloeistof getrokken van groente, vlees, wild, gevogelte of vis. Kruiden en specerijen worden als extra smaakmakers toegevoegd Als je bouillon helder wilt houden, moet je in het begin flink afschuimen en daarna zorgen dat het vuur zo laag staat, dat de bouillon maar af en toe even in beweging komt Slaat hij toch blind, klaar hem dan met ...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcb.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.