
de cacaomassa zelfst.naamw. Verbuigingen: cacaomassa's
een massa verkregen door het fijnmalen van gezeefde cacaobonen (nibs), die vervolgens zelf als basis dient voor cacaoboter en -poeder Gevonden op
https://woorden.org/woord/cacaomassa

Na het drogen, branden, zeven en malen van de cacaobonen wordt de cacaoboter met hydraulische persen uit de massa verwijderd. Dit gebeurt bij een temperatuur van ca. 100 °C en een druk van 400-500 bar. Een droge en keiharde chocoladekoek blijft over, die nog rond 10-24% vet bevat. Deze koek wordt vermalen tot cacaopoeder. Cacaoboter wordt gebruikt...
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/11320

'Cacaomassa' is een product dat wordt gewonnen uit cacaobonen, het zaad van de cacaoboom. Cacaobonen worden geteeld in tropische streken.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Cacaomassa
Geen exacte overeenkomst gevonden.