
1) Niet droog (wijn) 2) Zoet (van wijn)
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Doux/1

zoet, die de natuurlijke suikers van de druif nog bevat.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10693

Zacht van smaak, zoet.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10877

Term die wordt gebruikt voor wijnen die natuurlijke restsuikers bevatten. Bijvoorbeeld Vin Doux Naturel.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10943

Zacht van smaak, zoet.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10945

Doux is een term die gebruikt wordt bij mousserende wijnen (zoals Champagne, Prosecco, Cava) om de hoeveelheid restsuiker aan te geven. De totale schaal die gebruikt wordt bevat – van heel droog naar heel zoet – de klassificaties Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra-Sec (of Extra-Dry), Sec (of Dry), Demi-Sec en Doux. ‘Demi-Sec’ geeft dus aa...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/doux/
Geen exacte overeenkomst gevonden.