Zoek op

frictiewerkloosheid

groei en conjunctuur: Werkloosheid die een gevolg is van frictie (wrijving) op de arbeidsmarkt: tussen het ontstaan van de ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=frictiewerkloosheid

Frictiewerkloosheid

Werkloosheid als gevolg van wrijving op de arbeidsmarkt: de periode tussen het ontstaan van de vacature en het vervullen ervan. Je kunt hier denken aan de periode tussen het behalen van je diploma en het vinden van een baan.
Gevonden op https://www.finler.nl/frictiewerkloosheid/

Frictiewerkloosheid

Frictiewerkloosheid is dat deel van de werkloosheid dat veroorzaakt wordt door fricties op de arbeidsmarkt. Fricties (wrijvingen) tussen vraag en aanbod zijn onvermijdelijk bij een markt die zo complex is als de arbeidsmarkt. Arbeid is heterogeen: een aanbieder van arbeid kan niet willekeurig welke arbeid verrichten. Opleiding en ervaring zijn bep...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Frictiewerkloosheid

Frictiewerkloosheid

Ontstaat omdat er tijd verstrijkt tussen het werkloos worden en het vinden van de reeds aanwezige vacature.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/frictiewerkloosheid

frictiewerkloosheid

werkloosheid die het gevolg is dat het tijd kost om de reeds aanwezige vacature te vinden en te vervullen. Deze werkloosheid kan bestreden worden door betere informatievoorziening via de arbeidsbureau`s (en internet!) en efficiëntere sollicitatieprocedures.
Gevonden op http://www.xs4all.nl/~mkalk/begrip06.htm

frictiewerkloosheid

werkloosheid die het gevolg is dat het tijd kost om de reeds aanwezige vacature te vinden en te vervullen. Deze werkloosheid kan bestreden worden door betere informatievoorziening via de arbeidsbureau's (en internet!) en efficiëntere sollicitatieprocedures. Externe link: frictie werkloosheid (uit: begrippenlijst economie, 2002)
Gevonden op https://mkalk.home.xs4all.nl/register.htm

frictiewerkloosheid

Werkloosheid die optreedt wanneer mensen een nieuwe baan zoeken.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10679

Frictiewerkloosheid

Er zal altijd enige werkloosheid zijn, omdat mensen voor het zoeken van een nieuwe baan tijd nodig hebben. Deze vorm van werkloosheid wordt kleiner door de werking van de CWI's te verbeteren.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10762
Geen exacte overeenkomst gevonden.