de kefir zelfst.naamw. (m.) door gisting met een mengsel van verschillende melkzuurbacteriën en gisten verkregen licht alcoholisch melkproduct Gevonden op https://woorden.org/woord/kefir
'Kefir' is een dik vloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die oorspronkelijk vermoedelijk afkomstig is uit de Kaukasus. Het wordt gemaakt met een mengsel van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Kefir
Kefir is een gefermenteerde zuiveldrank die rijk is aan probiotica en wordt gemaakt door kefirkorrels aan melk toe te voegen. Deze korrels, bestaande uit bacteriën en gisten, fermenteren de melk tot een licht bruisende drank. Kefir valt onder de bredere categorie zuivel en is bekend om zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Gevonden op https://thesaurus.cultureelerfgoed.nl/concept/cht:876c333d-00ec-4f25-b180-3