Zoek op

LIMBUS

1) Bezetsel 2) Bladschijf 3) Bloemzoom 4) In graden afgedeelde boog van een meetinstrument 5) Rand 6) Strook 7) Voorgeborchte 8) Voorgeborchte van de hel 9) Zoom
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/LIMBUS/1

Limbuš

Limbuš is een plaats in Slovenië en maakt deel uit van de Sloveense gemeente Maribor in de NUTS-3-regio Podravska. De plaats telt 1974 inwoners (2002). ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Limbuš

Limbus

Limbus is een Poolse aromahop. (Deze hop wordt tegenwoordig waarschijnlijk niet (meer) op grote schaal verbouwd; er is weinig informatie te vinden over deze hopsoort)
Gevonden op http://www.bierwoordenboek.com/Limbus.ashx

Limbus

Let op: Spelling (deels) uit 1864: m. [in de plant- of kruidkunde] ) bladschijf -, zoom der bloem; [in de sterrekunde] , nat.) in graden enz. afgedeelde koperen rand der toestellen; [bij de roomsch-katholieken] ) afgezonderde plaats bij de hel voor ongedoopt gestorven kinderen.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0015.htm

Limbus

De limbus oftewel het voorgeborchte was in vroegere katholieke voorstellingen een plek aan de marge van de hel waar de zielen van de ongedoopte aartsvaders en de ongedoopte kinderen verbleven. De Kerk heeft het bestaan van het voorgeborchte echter nooit bevestigd.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10692

limbus

Def.: in graden ingedeelde rand van een hoekmeetinstrument.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10880

limbus

zoom, rand
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10954

limbus

zoom (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/limbus
Geen exacte overeenkomst gevonden.