
de miso zelfst.naamw. (m.) Afbreekpatroon: mi·so Verbuigingen: miso's (meerv.)
Een traditioneel dikke Japanse pasta op basis van gefermenteerde sojabonen of granen (zilvervliesrijst of gerst) en zeezout. Bij de bereiding van miso ontstaan tijdens een langdurig fermentatieproces waardevolle enzymen, zuren en micro-organismen. Het is een goede v...Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/miso

1) Japanse bonenpasta 2) Japanse pasta 3) Sojapasta
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Miso/1

Miso (Japans: みそ of 味噌) is een traditioneel condiment uit de Japanse keuken dat wordt vervaardigd door het fermenteren van sojabonen met zout en koji (de schimmel Aspergillus oryzae) en soms rijst, gerst, zeewier of andere ingrediënten. Het resultaat is een dikke pasta die gebruikt wordt voor sauzen, het inleggen van groenten of om te men...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Miso

Een halfharde pasta, gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Wordt in rode, witte en bruine variaties verkocht. De witte miso is het subtielst van smaak. Aan sommige soorten wordt gerst of rijst toegevoegd. Bewaar miso in een goed afgesloten pot in de koelkast. Verkrijgbaar in winkels voor natuurvoeding en Japanse toko`s.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10329

Miso is een dikke zoute sojapasta die wordt gemaakt door gekookte soja te vermengen met rijst of tarwe, zout en een gistcultuur. U kunt miso gebruiken om soepen, sauzen, dressings en marinades op smaak te brengen. Japanners beginnen hun dag met een versterkende kom misosoep.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Dit is een bijzonder eiwitrijke pasta, die verkregen wordt door sojabonen, graan en zeezout onder toevoeging van melkzuurbacteriën te laten gisten (fermenteren). Het voordeel van fermentatie (een soort voor-vertering) is dat voedingsmiddelen gemakkelijker opneembaar worden en de darmflora geactiveerd wordt. Men gebruikt voor de misobereiding meest...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10649

Miso is een dikke zoute sojapasta die wordt gemaakt door gekookte soja te vermengen met rijst of tarwe, zout en een gistcultuur. U kunt miso gebruiken om soepen, sauzen, dressings en marinades op smaak te brengen. Japanners beginnen hun dag met een versterkende kom misosoep.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945
Geen exacte overeenkomst gevonden.