
Nagisting is het proces direct na de hoofdgisting. Het bier ondergaat een rijpingsproces in grote tanks en kan hierin enkele maanden verblijven. Sommige brouwerijen tappen het gist, dat zich langzamerhand op de bodem van de tank verzamelt, geregeld af. Onder nagisting wordt ook het gistingsproces in het bierflesje verstaan: Er zijn biersoorten, waa...
Gevonden op
http://www.bierwoordenboek.com/

De gisting die plaatsvindt op de fles, wanneer er al een eerste alcoholische gisting heeft plaatsgevonden. Een nagisting kan onbedoeld zijn en kan voorkomen in wijnen met restsuiker die niet voldoende gestabiliseerd zijn. Echter, het wordt ook gebruikt voor het maken van mousserende wijnen. De nagisting wordt gestart door het toevoegen van de ‘li...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/nagisting/

Gisting na het hoofdgistingsproces in vaten of flessen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11411
Geen exacte overeenkomst gevonden.