Zoek op

pasteuriseren

pasteuriseren werkw.Uitspraak:   [pɑstøriˈzerə(n)] Verbuigingen:   pasteuriseerde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gepasteuriseerd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen (voedsel) verhitten en daardoor langer houdbaar maken Voorbeeld:   ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/pasteuriseren

PASTEURISEREN

1) Bewerking van melk 2) Ontsmetten 3) Raduriseren 4) Van bacteriën zuiveren
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/PASTEURISEREN/1

pasteuriseren

is een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteri‘n in aan bederf onderhevige voedselproducten vernietigt door het voedsel kort te verhitten, zonder het product te beschadigen.
Gevonden op http://biologiepagina.nl/Havo4/N7Onderzoek/begrippenlijst.htm

Pasteuriseren


Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-p/

Pasteuriseren

Pasteuriseren is een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevige voedselproducten vernietigt door het voedsel kort te verhitten, zonder het product te beschadigen. Het proces is vernoemd naar de uitvinder, Louis Pasteur. Pasteur en Claude Bernard voerden de eerste pasteurisatie uit op 20 april 1862. Een afgel...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Pasteuriseren

pasteuriseren

door verhitting bacterievrij maken
Jaar van herkomst: 1898 (GVD )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

pasteuriseren

verhitten tot 70 °C zodat de meeste micro-organismen doodgaan
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10954

Pasteuriseren

Het doden van micro-organismen door voedingsmiddelen 20 à 30 minuten bij 70 à 90 graden Celsius te verhitten en vervolgens luchtdicht af te sluiten In een magnetron gaat het natuurlijk sneller en grondiger
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

pasteuriseren

door verhitting bacterievrij maken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/pasteuriseren

Pasteuriseren

Pasteuriseren is een naar Louis Pasteur (1822-1895), een Franse chemicus en bacterioloog, genoemde methode om vloeibare voedingsmiddelen te conserveren. Door een kortstondige verhitting (12 minuten bij 85 °C) lukt het de ziektekiemen (bacteriën) in de voeding – zonder de smaak ervan aan te tasten – voor een groot deel te doden en tege...
Gevonden op http://www.menselijk-lichaam.com/algemeen/pasteuriseren

pasteuriseren

korte tijd verhitten zodat de bacteriën doodgaan vb: deze melk is gepasteuriseerd
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=pasteuriseren

Pasteuriseren

Door verhitting tot 60 graden deels bacterievrij maken
Gevonden op http://www.techniekinnederland.nl/nl/index.php?title=Begrippenlijst
Geen exacte overeenkomst gevonden.