Zoek op

stroomgrootheid

algemeen, financiële zaken, consumenten en producenten: Een stroom gemeten over een bepaalde periode; bijv. een inkomen gemeten ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=stroomgrootheid

Stroomgrootheid

Een grootheid die in een bepaalde periode wordt gemeten. Voorbeelden hiervan zijn het Nationaal inkomen, omzet, kosten en beroepsbevolking.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/stroomgrootheid

Stroomgrootheid

Een grootheid die afhankelijk is van de factor tijd. Voorbeeld: snelheid, deze is uitgedrukt in kilometer per uur. Kosten vormen een stroomgrootheid, omdat ze de relatie aangeven tussen een voorraadgrootheid en de periode waaraan die voorraadgrootheid gerelateerd moet worden.
Gevonden op http://www.fons-vernooij.nl/bb-site/index.html

stroomgrootheid

is een grootheid die in een bepaalde periode (bijvoorbeeld één jaar) wordt gemeten. Voorbeelden van stroomgrootheden zijn: nationaal inkomen, omzet en kosten. Voorbeelden voor voorraadgrootheden zijn de maatschappelijke geldhoeveelheid, de kapitaal- goederenvoorraad en de beroepsbevolking.
Gevonden op http://www.xs4all.nl/~mkalk/begrip03.htm

stroomgrootheid

is een grootheid die in een bepaalde periode (bijvoorbeeld één jaar) wordt gemeten. Voorbeelden van stroomgrootheden zijn: nationaal inkomen, omzet en kosten. Voorbeelden voor voorraadgrootheden zijn de maatschappelijke geldhoeveelheid, de kapitaal- goederenvoorraad en de beroepsbevolking.(uit: begrippenlijst economie, 2002)
Gevonden op https://mkalk.home.xs4all.nl/register.htm
Geen exacte overeenkomst gevonden.