Tape adé definities

Zoek op

tapenade

tapenade logo #1000 de tapenade zelfst.naamw. (v.) dikke koude saus bereid uit olijven, ansjovis, kruiden en kappertjes
Gevonden op https://woorden.org/woord/tapenade

Tapenade

Tapenade logo #10101) Keukenterminologie 2) Saus 3) Tussengerecht 4) Olijvensaus 5) Olijvenpasta 6) Dikke koude saus 7) Dikke saus
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Tapenade/1

Tapenade

Tapenade logo #10329Een pasta van zwarte olijven, ansjovis en kappertjes (groene olijven kan ook, maar dat is niet het traditionele ingrediënt). Tapenade wordt gebruikt als dipsaus, als smeersel, vulling of saus. De naam komt van het Provençaalse woord voor kappertje.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10329

Tapenade

Tapenade logo #10377Een tapenade is een saus gemaakt van gehakte olijven, kappertjes en ansjovis. Het mengsel wordt op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en kruiden zoals knoflook en tijm. Tapenade is lekker op geroosterd brood, bij rauwkost en als vulling van hardgekookte eieren. U kunt het ook opdienen bij gegrild vlees en gegrilde vis.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10377

Tapenade

Tapenade logo #10384Puree of pastei gemaakt op basis van olijven met ansjovis en daarbij allerlei kruiden en ingrediënten waaronder zeker olijfolie en citroensap.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10384

Tapenade

Tapenade logo #10945Een tapenade is een saus gemaakt van gehakte olijven, kappertjes en ansjovis. Het mengsel wordt op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en kruiden zoals knoflook en tijm. Tapenade is lekker op geroosterd brood, bij rauwkost en als vulling van hardgekookte eieren. U kunt het ook opdienen bij gegrild vlees en gegrilde vis.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10945

Tapenade

Tapenade logo #10990 Pasta van zwarte olijven, kappertjes, ansjovis, mosterd, basilicum en peterselie
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10990

Tapenade

Tapenade logo #11641Dikke grove puree van olijven, ansjovis, kappertjes, en knoflook.
Gevonden op https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Tapenade

Tapenade logo #10756'Tapenade' is een dikke koude saus bereid uit olijven en kappertjes. Volgens Van Dam dateert de vroegst bekende publicatie van het recept van rond 1895 (in Rebouls 'Cuisinière Provençale'), waarbij als bedenker Meynier wordt genoemd, van La Maison Dorée in Marseille.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Tapenade
Geen exacte overeenkomst gevonden.