Zoek op

titratie

De chemische analyse van een materiaal door er een nauwkeurige hoeveelheid van bepaalde chemische stoffen aan toe te voegen en de chemische reactie te volgen.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/natuurkunde-scheikunde-en-sterrenkunde/

titratie

titratie zelfst.naamw. scheikunde het titreren Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'titratie' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. 7 definities op EncycloI.) W.P. (maatanalyse) II.) Een analytische techniek...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/titratie

TITRATIE

1) Bepaling van een gehalte 2) Bepaling van een zeker gehalte 3) Bepaling van gehalte 4) Bepaling van het gehalte 5) Gehaltebepaling 6) Het bepalen van gehalte 7) Maatanalyse 8) Scheikundige term
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/TITRATIE/1

titratie

Wordt gebruikt voor allerlei methoden om de concentratie van een gewenste stof in een oplossing volumetrisch te bepalen door tijdens de reactie een vastgestelde hoeveelheid van een standaardoplossing met een vaste werking aan de oplossing toe te voegen.
Categorie: Procédés en Technieken > analyse- en testtechnieken.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10491

titratie

Def.: een analytische techniek om te bepalen hoeveel van een stof aanwezig is in een watermonster. Toelichting: Om dit te bepalen wordt er een andere stof aan het monster toegevoegd en wordt er gekeken hoeveel er van deze stof nodig is om een reactie te verkrijgen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10880

Titratie

Een analytische techniek om te bepalen hoeveel van een stof aanwezig is in een watermonster. Om dit te bepalen wordt er een andere stof aan het monster toegevoegd en wordt er gekeken hoeveel er van deze stof nodig is om een reactie te verkrijgen.
Gevonden op http://www.lenntech.nl/water-begrippenlijst.htm
Geen exacte overeenkomst gevonden.