
Betekent het in een suikerstroopje of een andere, al dan niet alcoholische vloeistof leggen of er royaal mee besprenkelen van gebak, met de bedoeling het gebak sappiger te maken en-of smaak te verhogen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Betekent het in een suikerstroopje of een andere, al dan niet alcoholische vloeistof leggen of er royaal mee besprenkelen van gebak, met de bedoeling het gebak sappiger te maken en-of smaak te verhogen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Doorweken, met name van taart, met op smaak gebrachte suikersiroop of likeur. Gewoonlijk met een kwastje aangebracht
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Fr. Tremper. Drenken (met likeur, wijn, cognac, enz..) van Baba's, savarins, zachte zoete vullingen, enz.. Het bedekken van bonbons met couverture (chocolade)
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Doorweken, met name van taart, met op smaak gebrachte suikersiroop of likeur. Gewoonlijk met een kwastje aangebracht
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Fr. Tremper. Drenken (met likeur, wijn, cognac, enz..) van Baba's, savarins, zachte zoete vullingen, enz.. Het bedekken van bonbons met couverture (chocolade)
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

letterlijk betekent dit ‘natmaken’. Het royaal besprenkelen of neerleggen van gebak in een suikerstroop (of een andere, al of niet alcoholische vloeistof) om het gebak sappiger te maken en-of de smaak te verhogen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Met vocht besprenkelen Meestal een liqueur of geparfumeerde siroop
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.