Zoek op

WOLKEN

1) Bewolking 2) Kapok 3) Lucht 4) Meteorologisch verschijnsel
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/WOLKEN/1

Wolken

Wanneer stijgende lucht zodanig afkoelt dat deze het condensatieniveau bereikt, worden wolken gevormd. Deze gecondenseerde waterdamp kan later als neerslag naar beneden vallen of op zijn terugweg verdampen.
Gevonden op http://home.kpn.nl/neele050/woordenboek/W.html

Wolken

[bij Koblenz] - Wolken is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van de Landkreis Mayen-Koblenz. Wolken telt {Statistiek gemeente Duitsland inwoners|07 1 37 231|Rijnland-Palts} inwoners. ==Bestuur== De plaats is een Ortsgemeinde en maakt deel uit van de Verbandsgemeinde Untermosel. ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Wolken_(bij_Koblenz)

Wolken

Om te kunnen bepalen of het weer op korte termijn verslechtert of verbetert is herkenning van wolkensoorten belangrijk. Een beknopte beschrijving: Cirruswolken. -afzonderlijke wolken. -teer, vezelig, zonder eigen schaduw, meestal wit. -soms als krijtstrepen aan de hemel. -soms afzonderlijke toefjes ...
Gevonden op http://vaartips.nl/tipw.htm#wolken

Wolken

Donzige flarden als plukjes wol of donkergrijze reuzen. De grote verscheidenheid aan wolkenvormen heeft de mens al eeuwenlang geboeid. Toch werd pas in het begin van de negentiende eeuw door de Engelse apotheker Luke Howard een systeem ontwikkeld voor de naamgeving van wolken. Dit systeem wordt nog altijd toegepast.
Er zijn twee belangrijke type...
Gevonden op http://www.sterrenwacht-mercurius.nl/de-sterrenwacht/encyclopedie.html

Wolken

Een wolk is een verzameling uiterst kleine waterdruppeltjes, ijskristallen of een mengsel van beide. Wolken veranderen voortdurend onder invloed van luchtstromingen en natuurkundige processen. In de meteorologie worden verschillende wolkentypes onderscheiden, bijvoorbeeld naar hoogte, vorm, structuur en verticale luchtstromingen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10296

wolken

waterduppeltjes (of ijskristallen) in de lucht, te zien als witte of grijze wolk.
Gevonden op https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr
Geen exacte overeenkomst gevonden.