Zoek op

AMYLASE

1) Verteringsenzym
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/AMYLASE/1

amylase

enzym om zetmeel af te breken
Gevonden op http://biologiepagina.nl/Havo4/N6Vertering/begrippenlijst.htm

Amylase

Amylase is een enzyme dat afgescheiden wordt door sommige exocriene klieren: pancreas en speekselklieren. Veel lagere activiteit komt voor in de ovaria, de dikke en de dunne darm, spierweefsel.
Gevonden op http://home.kpn.nl/b1beukema

Amylase

Amylase is de naam van verteringsenzymen die amylose ofwel amylum (een niet-vertakte vorm van zetmeel) afbreken. Alle amylases grijpen aan op de α-1,4-glycoside binding. Amylases komen zowel in het dieren- als het plantenrijk voor. Amylase is een hydrolase (een enzym, dat hydrolyse als mechanisme toepast, dat wil zeggen het opnemen van een waterm...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Amylase

Amylase

Amylase is een zetmeelsplitsend enzym. Dit enzym is erg belangrijk voor het brouwproces. Zetmeel uit mout en andere ongemouten wordt door amylase omgezet in het goed vergistbare maltose. Er zijn twee soorten amylase van belang in het brouwproces; alfa-amylase en beta-amylase (α-amylase en β-amylase).
Gevonden op http://www.bierwoordenboek.com/Amylase.ashx

amylase

Enzym dat zetmeel afbreekt.
Gevonden op http://www.digischool.nl/bi/pbb/search.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.