de amylase zelfst.naamw. (v.) Afbreekpatroon: amy·la·se Verbuigingen: amylasen (meerv.) Verbuigingen: amylasetje (verkleinwoord) een verteringsenzym dat amylose ofwel amylum (een niet-vertakte vorm van zetmeel) afbreekt . 7 definities... Gevonden op https://www.woorden.org/woord/amylase
Het is een enzym dat tot de hydrolasen behoort. Het helpt bij de afbraak van zetmeel (amylose en amylopectine) en glycogeen tot dextrinen (polysachariden met lage molmassa), maltose en eventueel glucose. Het komt voor in speeksel (speekselamylase of ptyaline) en in pancreassap (pancreasamylase) Gevonden op http://nl.wikibooks.org/wiki/Verklarende_woordenlijst_biologie_voor_het_sec
Amylase is de naam van een enzym dat tijdens de spijsvertering de koolstofketen van amylose (een niet-vertakte vorm van zetmeel) “in stukken knipt”. Alle amylases grijpen aan op de α-1,4-glycoside binding. Amylases komen zowel in het dieren- als het plantenrijk voor. Amylase is een hydrolase: een enzym dat hydrolyse als ontledingsmechanisme to... Gevonden op https://spaanseverhalen.com/heraldiek-woordenboeken-en-symbolen/algemeen/