Ascorbinezuur, oftewel vitamine C, wordt soms als antioxidant in heel kleine hoeveelheden toegevoegd aan bier om de houdbaarheid te verhogen. Gevonden op https://bierwoordenboek.com/Ascorbinezuur.ashx
bestanddeel van wijn (een sinaasappel per dag is beter!). Is hetzelfde als vitamine C Zie ook antioxydant en wordt in de Nieuwe Wereld als antioxidant toegevoegd aan de most Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10519
'Ascorbinezuur', beter bekend als 'vitamine C', is een wateroplosbare organische verbinding met als brutoformule C6H8O6. De belangrijkste bronnen van vitamine C zijn citrusvruchten en andere soorten fruit, evenals de groeiende uiteinden (knoppen en scheuten) van verscheidene planten. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Ascorbinezuur
Ascorbinezuur is beter bekend als vitamine C, of als het E-nummer E300. Het is een antioxidant en kan gebruikt worden als additief in de wijn. In sommige gevallen wordt het toegepast om het gebruik van sulfiet te verminderen. Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/ascorbinezuur/