Zoek op

BTW

de btw zelfst.naamw. (v.) Uitspraak:   [bete'we] belastingbedrag dat een leverancier berekent op zijn product of dienst en aan de staat afdraagt Voorbeelden:   `Btw staat voor belasting op de toegevoegde waarde.`, `De btw is een vorm van omzetbelasting.`Synoniem: ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/BTW

BTW

Zie Omzetbelasting voor uitleg van het begrip `BTW`.
Gevonden op https://www.finler.nl/btw/

BTW

BTW staat voor Belasting Toegvoegde Waarde en is de omzetbelasting die je moet betalen. Zie onder Omzetbelasting. Uitgebreide en nadere informatie is te vinden in Omzetbelasting - BTW en BTW en KOR. In 2009 (dus niet in 2008) zal het BTW tarief verhoogd worden van 19% naar 20% (zie Veranderingen Belasting Ondernemers 2008).
Gevonden op http://financieel.infonu.nl/belasting/10802-belasting-begrippen-ondernemers

BTW

De BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) wordt ook wel omzetbelasting genoemd. De BTW is een verbruikersbelasting die wordt geheven op de levering van roerende goederen en-of diensten in alle lidstaten van de Europese Gemeenschap. De BTW is inbegrepen in de prijs die de afnemer moet betalen. Ondernemers mogen de op inkopen betaalde BTW verrekenen met ...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10164

BTW

by the way trouwens
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10210

BTW

BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. De omzetbelasting op goederen en diensten in alle lidstaten van de Europese Gemeenschap. Deze is inbegrepen bij de prijs die de consument moet betalen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10264

BTW

Belasting toegevoegde waarde (=omzetbelasting). Belasting die door leasemaatschappij verschuldigd is over de door haar middels de leasetermijn aan haar klant in rekening gebrachte diensten.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10269

BTW

Belasting over de toegevoegde waarde
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10352

BTW

(Bruto toegevoegde waarde)Het verschil tussen de verkoopwaarde van de productie van een onderneming en de sommen die de onderneming betaald heeft aan andere producenten voor de levering van grondstoffen, halffabrikaten en diensten, nodig voor de productie.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10593

Btw

Belasting over de toegevoegde waarde. Dit is een indirecte belasting die de consument betaald boven op de aankoop van goederen en diensten.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10927

btw

Btw staat voor Belasting Toegevoegde Waarde en is een door de overheid vastgesteld tarief voor omzetbelasting. Leveranciers en netbeheerder moeten deze 19% btw bij klanten in rekening brengen en vervolgens afdragen aan de belastingdienst.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10939

BTW

Belasting Toegevoegde Waarde. Engels: VAT, Frans: TVA, Duits: MWST
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10965

BTW

Ook te betalen bij de koop van een nieuwbouwhuis. De BTW is dan normaal gesproken inbegrepen in de koop en aanneemsom.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/btw

BTW

(Belasting Toegevoegde W) De omzetbelasting op goederen en diensten in alle lidstaten van de Europese Gemeenschap. Deze is inbegrepen bij de prijs die de consument moet betalen.
Gevonden op http://www.hypotheekwoordenboek.nl/B

BTW

BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. Elk bedrijf heeft een BTW nummer en met de BTW wordt ook wel de omzetbelasting bedoeld waar elk bedrijf in Nederland mee te maken heeft. Een BTW nummer kan een bedrijf aanvragen bij de Belastingdienst.
Gevonden op http://www.opencompanies.nl/begrippenlijst

BTW

De BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) wordt ook wel omzetbelasting genoemd. De BTW is een verbruikersbelasting die wordt geheven op de levering van roerende goederen en-of diensten in alle lidstaten van de Europese Gemeenschap. De BTW is inbegrepen in de prijs die de afnemer moet betalen. Ondernemers mogen de op inkopen betaalde BTW verrekenen met ...
Gevonden op http://www.ru.nl/mercator/trainingen_workshops/begrippen/vm/begrippenlijst_

BTW

Heffingssysteem, namelijk de heffing van Belasting over de Toegevoegde Waarde. BTW is de populaire naam voor de omzetbelasting (OB). Op deze cd-rom is de term BTW gebruikt, als het gaat om de Nederlandse omzetbelasting.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

BTW

( by the way) Afkorting van 'by the way', een vaak gebruikte afkorting in chatsessies en e-mails.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

btw

[Nederlands] belasting voor toegevoegde waarde
Gevonden op https://quizlet.com/86242607/nederlands-flash-cards/

BTW

De afkorting 'BTW' staat voor Belasting Toegevoegde Waarde, en dit is een omzetbelasting. Deze omzetbelasting wordt geheven bij de levering van producten, maar ook bij diensten.
Gevonden op https://www.berekenen.nl/btw

BTW

(omzetbelasting) De BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. Het is een zogeheten directe belasting. Men noemt het ook wel omzetbelasting. Dit begrip is van belang voor ondernemers. Alle ondernemers die een besloten vennootschap (BV) hebben zijn BTW-plichtig. Ook eenmanszaken en een VOF hebben te maken met omzetbelasting. In sommige geva...
Gevonden op https://www.doehetzelfnotaris.nl/uitleg/btw-omzetbelasting/

Btw

Btw is de belasting die u betaalt over uw omzet. U berekent de btw in de prijs voor uw producten of diensten. Per maand, kwartaal of jaar doet u aangifte, en betaalt u de btw. Btw die u zelf betaald hebt over zakelijke kosten mag u aftrekken.
Gevonden op https://www.fiscaal-online.nl/begrippenlijst/

Btw

Synoniemen: Omzetbelasting - Verbruikersbelasting op de levering van roerende goederen en diensten
Gevonden op https://www.gratis-cursus-boekhouden.nl/Begrip/btw?goback=%2fDefinition%2fS
Geen exacte overeenkomst gevonden.