Zoek op

bakken

bakken werkw.Uitspraak:   [ˈbɑkə(n)] Verbuigingen:   bakte (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gebakken (volt.deelw.) 1) in een pan of oven verhitten en gaar of hard laten worden culinair Voorbeelden:   `een ei bakken`, `brood bakk...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/bakken

BAKKEN

1) Bakvet 2) Bereiden van brood 3) Bereidingswijze 4) Bereidingswijze van vlees 5) Bereidingswijze van voedsel 6) Bewerken van voedsel 7) Bewerking van voedsel 8) Braden 9) Broodbereiding 10) Eetklaar maken 11) Examen missen 12) Fritten 13) Frituren 14) Fruiten 15) Gaar maken 16) Gebakken 17) Gevangenissen 18) Horecawerk 19) Keukenwerk 20) Niet sla...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/BAKKEN/1

Bakken

Zie braden
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-b/

Bakken

Bakken is een kooktechniek waarbij men het voedsel in een pan of koekenpan laat garen en bruin worden. Om aanbranden te voorkomen wordt in de pan boter, olie, vloeibare margarine of ander vet gedaan. Als vetvrij alternatief kan een teflon vel gebruikt worden (verkrijgbaar bij de meeste huishoudwinkels), er hoeft dan geen vet toegevoegd te worden. ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Bakken

bakken

•voedsel bij hoge temperatuur in een oven of in een pan met olie verhitten.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/bakken

Bakken

Let op: Spelling (deels) uit 1864: [bedrijvend werkwoord] ow. (ik bakte, heb gebakken; brood -, eene taart-;
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0005.htm

bakken

braden - Jaar van herkomst: 1276-1300 (CG Lut.A )
zakken voor examen - Jaar van herkomst: 1924 (GVD )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Bakken

Het bereiden van gerechten in margarine, olie of een andere vetstof, in een open pan op een hoog vuur. Deze term wordt ook gebruikt voor het gaar maken van deeg of beslag in de oven
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Bakken

Het bereiden van gerechten in margarine, olie of een andere vetstof, in een open pan op een hoog vuur. Deze term wordt ook gebruikt voor het gaar maken van deeg of beslag in de oven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Bakken

Sterk ontwikkelde wangspieren.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10483

Bakken

Het in een open pan in heet vet of hete boter gaar en bruin laten worden van diverse spijzen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Bakken

Het bereiden van gerechten in een open pan op hoog vuur en gaar maken van deeg in de oven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Bakken

Het bereiden van gerechten in een open pan op hoog vuur en gaar maken van deeg in de oven
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

bakken

braden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bakken1

Bakken

Het in een open pan op hoog vuur bruin en gaar maken van vlees en of wild. Of het in de oven gaar maken d.m.v hete lucht tussen 140 - 250 graden. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/

bakken

in de oven gaar laten worden vb: hij heeft een appeltaart gebakken
in de koekenpan gaar laten worden vb: je kunt die gekookte aardappels nog wel bakken
hij bakt ze wel bruin! [doet dingen die helemaal niet mogen]
liggen bakken in de zon [zonnebaden]
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=bakken

Bakken

Proces waarbij platen worden verhit in een grote oven om de duurzaamheid te verhogen; ook vereist vóór de verwerking bij sommige thermische conversieplaten om het belichtingsproces te voltooien.
Gevonden op http://www.roulartaprofessional.be/grafischnieuws/e-cademy/grafischglossari

Bakken

Voor het bakken van vlees is het van belang dat het product waarin je bakt goed heet is. Het vlees schroeit daardoor snel dicht. Zo blijven de vleessappen behouden en blijft het vlees mals en sappig. Controleer de temperatuur van de pan met een paar druppels water. Als de waterdruppels op de bodem dansen en snel verdampen, is de juiste temperatuur ...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/bakken.aspx

Bakken

Het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11178
Geen exacte overeenkomst gevonden.