Zoek op

frituren

frituren werkw.Uitspraak:   [friˈtyrə(n)] Verbuigingen:   frituurde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gefrituurd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen (voedsel) bakken door enkele minuten in zeer hete olie (160-190 graden) onder te dompelen © K...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/frituren

FRITUREN

1) Bakken 2) In kokend heet vet bakken 3) In vet bereiden 4) Keukenterm 5) Spijzen in vet of olie bakken
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/FRITUREN/1

Frituren

is het geheel ondergedompeld in hete olie of vet krokant gaar bakken van verse producten zoals vlees, gevogelte, (goed drooggedepte) vis, groenten, aardappelproducten en snacks. In een aantal gevallen (vis) is een beslag nodig om uiteenvallen te voorkomen. Baktemperatuur: 170-190ºC.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-f/

Frituren

Frituren is een kooktechniek waarbij het voedsel enkele minuten in zeer hete olie (160-190°C) of vet wordt ondergedompeld. Hierdoor wordt een krokante korst gevormd. Voor kleine hoeveelheden voedsel is een frituurpan goed bruikbaar, voor grotere hoeveelheden is grotere apparatuur benodigd. ==Frituur== Frituur is de verzamelnaam voor gefrituurd et...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Frituren

Frituren

Voor enkele minuten in hete (100-190°C) olie onderdompelen van aardappelgerechten of gepaneerde gerechten.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

frituren

•bereiden door middel van onderdompelen
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/frituren

Frituren

Het bereiden van voedsel in en ruime hoeveelheid olie of frituurvet
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Frituren

Het bereiden van voedsel in en ruime hoeveelheid olie of frituurvet.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Frituren

Het in een bad van hete olie of heet vet in een open pan bruin en geheel of ten dele gaar maken van spijzen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Frituren

Het bereiden van voedsel in een grote hoeveelheid olie of frituurvet
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

frituren

Bereiden van voedingsmiddelen door volledige onderdompeling in heet vet of olie.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Frituren

Bruin en geheel of gedeeltelijk gaar laten worden in een grote hoeveelheid olie en of vet. er mogen alleen vetten en of olien gebruikt worden die hoog verhit mogen worden. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/

frituren

bakken door onderdompelen in heet vet of hete olie vb: deze aardappeltjes worden gefrituurd
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=frituren

Frituren

Voor verantwoord frituren gelden de volgende richtlijnen: Frituur bij een temperatuur van 150 tot 175 °C. Als de temperatuur van de olie te laag is, nemen de producten veel olie op, waardoor ze erg vet worden. Ook bestaat de kans dat producten niet voldoende gaar worden. Boven 175 °C kan het product aan de buitenkant verbranden, terwijl de binne...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/frituren.aspx
Geen exacte overeenkomst gevonden.