Cacaomassa definities

Zoek op

cacaomassa

cacaomassa logo #1000cacaomassa zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: ca·cao·mas·sa Verbuigingen: cacaomassa's (meerv.) een massa verkregen door het fijnmalen van gezeefde cacaobonen (nibs), die vervolgens zelf als basis dient voor cacaoboter en -poeder Voorbeeld: 'De vloeibare cacaomassa.' . 1 definitie...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/cacaomassa

Cacaomassa

Cacaomassa logo #11320Na het drogen, branden, zeven en malen van de cacaobonen wordt de cacaoboter met hydraulische persen uit de massa verwijderd. Dit gebeurt bij een temperatuur van ca. 100 °C en een druk van 400-500 bar. Een droge en keiharde chocoladekoek blijft over, die nog rond 10-24% vet bevat. Deze koek wordt vermalen tot cacaopoeder. Cacaoboter wordt gebruikt...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11320
Geen exacte overeenkomst gevonden.