Zie ook:
frituur

frituren werkw. Uitspraak: [ friˈtyrə(n) ] Afbreekpatroon: fri·tu·ren Vervoegingen: frituurde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gefrituurd (volt.deelw.)
(voedsel) bakken door enkele minuten in zeer hete olie (160-190 graden) onder te dompelen Synoniemen: bakken 15 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/frituren

1) Bakken 2) Bereidingswijze 3) In kokendheet vet bakken 4) In olie bereiden 5) In vet bereiden 6) Keukenterm 7) Voedselbereiding
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Frituren/1

1) Bakken
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Frituren/1

Frituren is in heet frituurvet ( 180°C) bakken en wordt vooral bij kleine visjes, visfilets en vissticks toegepast. De vis vooraf door melk of losgeklopt eiwit halen en vervolgens door paneermeel om een beschermend korstje te bekomen. Reken op zo`n 3 à 5 minuten frituurtijd en iets langer wanneer de vis bevroren gefrituurd wordt.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/
bakken door onderdompelen in heet vet of hete olie vb: deze aardappeltjes worden gefrituurd
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=frituren

Het bereiden van voedsel in een grote hoeveelheid olie of frituurvet
Gevonden op
http://www.rrr.nl

is het geheel ondergedompeld in hete olie of vet krokant gaar bakken van verse producten zoals vlees, gevogelte, (goed drooggedepte) vis, groenten, aardappelproducten en snacks. In een aantal gevallen (vis) is een beslag nodig om uiteenvallen te voorkomen. Baktemperatuur: 170-190ºC.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

voedsel bakken door het enige tijd onder te dompelen in hete olie of in heet vet
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/frituren

•bereiden door middel van onderdompelen
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/frituren

Het bereiden van voedsel in en ruime hoeveelheid olie of frituurvet
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Het bereiden van voedsel in en ruime hoeveelheid olie of frituurvet.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Het bereiden van voedsel in een grote hoeveelheid olie of frituurvet
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Bruin en geheel of gedeeltelijk gaar laten worden in een grote hoeveelheid olie en of vet. er mogen alleen vetten en of olien gebruikt worden die hoog verhit mogen worden. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Bereiden van voedingsmiddelen door volledige onderdompeling in heet vet of olie.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Voor verantwoord frituren gelden de volgende richtlijnen: Frituur bij een temperatuur van 150 tot 175 °C. Als de temperatuur van de olie te laag is, nemen de producten veel olie op, waardoor ze erg vet worden. Ook bestaat de kans dat producten niet voldoende gaar worden. Boven 175 °C kan het product aan de buitenkant verbranden, terwijl de binnen...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Bereidingswijze van diverse voedingsmiddelen: Bakken in de frituur kan in frituurolie of in frituurvet. De olie of het vet moet zo warm zijn (± 180 °C) dat de gerechten er maar een hele kleine hoeveelheid van opnemen Vlugklaar-producten zoals vleeskroketten, bitterballen en andere vleessnacks zijn ideaal om te frituren Laat het gefrituurde produc...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.