Gluten definities

Zoek op

gluten

gluten logo #1000het gluten zelfst.naamw. Afbreekpatroon: glu·ten graanlijm, eiwitten in graankorrels . Synoniemen: graanlijm 19 definities
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/gluten

Gluten

Gluten logo #10101) Allergieveroorzakende groep graaneiwitten 2) Bestanddeel van graan 3) Eiwit 4) Eiwitmengsel in graan 5) Graanlijm 6) Graanproduct 7) Kleefstof in tarwemeel 8) Kleefstof uit graankorrels 9) Mengsel van eiwitten in de graankorrel
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Gluten/1

Gluten

Gluten logo #10101) Graanlijm 2) Plantelijm
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Gluten/1

gluten

gluten logo #11306eiwitachtige kleefstof in graan (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/gluten

gluten

gluten logo #10835mengsel van eiwitten dat in de korrels van de meeste graansoorten voorkomt; plantenvezelstof; graaneiwit
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/gluten

gluten

gluten logo #10814• [medisch] graanlijm, eiwitten in graankorrels.
Gevonden op https://nl.wiktionary.org/wiki/gluten

gluten

gluten logo #11489[levenswetenschappen] Gluten zijn reserve-eiwitten in de graankorrel. Ze kunnen bij mensen die er overgevoelig voor zijn 'spruw' (overmatige, lichtgekleurde, brijige ontlasting) veroorzaken, wat met een glutenvrij dieet kan worden verholpen.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/levenswetenschappen/gluten

gluten

gluten logo #11344kleefstof uit graankorrels
Jaar van herkomst: 1770 (Papillon )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Gluten

Gluten logo #11510eiwit in tarwe, gerst en rogge. De symptomen van coeliakie worden veroorzaakt door de inname van gluten.
Gevonden op https://www.efsa.europa.eu/nl/glossary-taxonomy-terms/g

gluten

gluten logo #10491Een taaie, elastische, eiwitachtige substantie die overblijft nadat de bloem van tarwe of ander graan is gewassen om zetmeel te verwijderen.
Categorie: Materialen > bewerkt plantenmateriaal.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Gluten

Gluten logo #10516Graaneiwitten in tarwe, haver, gerst, rogge, spelt en (enigszins) in gierst
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10516

Gluten

Gluten logo #10649Een complex van eiwitten dat elastisch wordt tijdens het (goed) kneden van glutenhoudend meel met water. Vooral het meellichaam van tarwe bevat veel gluten. Gluten zorgt ervoor, dat de luchtbelletjes die ontstaan tijdens het rijzen van gistbrood, niet kunnen ontsnappen, wat tot gevolg heeft dat men luchtig brood krijgt (tarwebrood). Er zijn mensen ...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10649

Gluten

Gluten logo #10721Engels:Gluten graanlijm
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10721

gluten

gluten logo #10733graanlijm; eiwit dat gevonden wordt in granen en graanprodukten.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10733

Gluten

Gluten logo #10877Een in tarwe aanwezig eiwit dat voor elasticiteit zorgt. Tarwe met een hoog glutengehalte is het meest geschikt voor deeg dat moet rijzen (zoals brood).
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Gluten

Gluten logo #10912 Een in tarwe aanwezig eiwit dat voor elasticiteit zorgt. Tarwe met een hoog glutengehalte is het meest geschikt voor deeg dat moet rijzen (zoals brood). http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Gluten

Gluten logo #10922Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in bepaalde granen. Graanproducten met onderstaande ingrediënten bevatten gluten: tarwe rogge gerst haver meel tarwemeel griesmeel tarwebloem couscous bulgur seitan graankiemen graankorrels graanvlokken roggemeel roggebloem havermout havervlokken havermeel gort gerstemoutbloem parelgort grutten spelt (wi...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Gluten

Gluten logo #10945Een in tarwe aanwezig eiwit dat voor elasticiteit zorgt. Tarwe met een hoog glutengehalte is het meest geschikt voor deeg dat moet rijzen (zoals brood).
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Gluten

Gluten logo #10945Gluten zijn een complex van eiwitten dat ervoor zorgt dat de luchtbelletjes die ontstaan tijdens het rijzen van gist niet kunnen ontsnappen. Hierdoor krijg je luchtig brood. Gluten zijn dus nodig om gist in brooddeeg goed te laten werken maar ook om elasticiteit te geven aan het deeg van bijvoorbeeld pasta. Voor mensen met Coelakie (intolerantie vo...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Gluten

Gluten logo #11262Gluten zijn eiwitten die een overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken bij mensen met coeliakie. - Gluten-bevattende waren : , granen als tarwe en gemodificeerd tarwezetmeel, gerts, haver, kamut, rogge, spelt, en alle waren waarin deze granen zijn verwerkt (zie samenstelling op verpakking), zoals: , bami, beschuit, brood, bulgur, crackers, crout...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11262

Gluten

Gluten logo #11411 Kleverige eiwitachtigestoffen; vooral in tarwe
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11411

gluten

gluten logo #11498Een eiwit dat van nature voorkomt in bepaalde granen.
Gevonden op https://www.voedingenkankerinfo.nl/begrippenlijst/
Geen exacte overeenkomst gevonden.