Zoek op

html

Hyper Text Markup Language. Een regelsysteem van schrijfwijzen dat ervoor zorgt dat tussen websites direct gelinkt kan worden, omdat de verbindende servers allemaal deze zelfde taal gebruiken.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/techologie-en-techniek/html

HTML

1) Computerterm 2) Hypertext Markup Language 3) Hypertext markup language (afk.) 4) Internetterm 5) Opmaaktaal voor webpagina's 6) Programmeertaal 7) Taal voor internet
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/HTML/1

HTML

Hier niet de taal die gebruikt wordt om een webpagina te schrijven, maar: hydroxy-trimethyllysine.
Gevonden op http://www.dehelianthus-haarlem.nl/newhtml/lexicon/list_A.html

HTML

HyperText Markup Language. Een stelsel van opmaakcodes waarmee webpagina's kunnen worden gemaakt.
Gevonden op http://www.emazing.nl/woordenlijst.htm

HTML

HyperText Markup Language. Hecht opmaakcodes aan bepaalde tekst- of figuurelementen. Een browser interpreteert deze codes en vertaalt ze in de juiste schermopmaak. voorbeeld:

Omeros


Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10326

HTML

HTML of hypertext markup language is een markup-taal – afgeleid van SGML – om informatiepagina’s op internet (meer bepaald het www) aan te maken (‘to mark up’). HTML bestaat uit een aantal codes (de zogenaamde ‘tags’) waarmee zowel de structuur als de lay-out van een www-pagina kan worden gedefinieerd, zoals het in vet weergeven van e...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10368

HTML

HyperText Markup Language - de programmeertaal voor web pagina lay-out.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10370

HTML

HyperText Markup Language
Taal waarin de layout van webpagina`s wordt beschreven. HTML werd afgeleid van SGML. HTML 2.0 wordt beschreven in RFC 1866 van Tim Berners-Lee en Dan Connolly.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

HTML

Hyper Text Markup Languange. Protocol voor de weergave van documenten op het WWW.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10678

HTML

HTML is de afkorting van HyperText Markup Language. Het is de gestandaardiseerde taal om de opmaak van webpagina's te schrijven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10792

HTML

De taal waarmee webpagina's (en dus ook homepagina's) worden gemaakt heet HyperText Markup Language, ofwel HTML. Dit is niet anders dan een bestand dat bestaat uit codes in ASCII-formaat die de browser begrijpt en gebruikt om de webpagina weer te geven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10860

HTML

Hypertext Markup Language, een opmaaktaal waarmee internetpagina's samengesteld worden. Hoewel onze programma's voor het ontwerpen van websites "HTML-editors" zijn, waardoor je zelf geen HTML hoeft te schrijven, heb je toch enige kennis van HTML nodig voor het toevoegen van onderdelen als formulieren, tellers, ikonen, diverse docu...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10860

HTML

Afkorting voor Hyper Text Markup Language. Markup taal waarmee webpagina’s worden gestructureerd. HTML is ontwikkeld als een platformonafhankelijke taal, zodat informatie door iedere computer gelezen kan worden
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11196

HTML

'HyperTekst Markup Language'- Dit is de taal waarin tekst voor www pagina's wordt geschreven. HTML is vergelijkbaar met de codering in ouderwetse tekstverwerkers. Om bijvoorbeeld een woord vet te laten verschijnen worden er codes omheen gezet:
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11197

HTML

Hyper Text Markup Language is programmeertaal voor het bouwen van websites, waardoor tekst, illustraties en links voor de bezoeker van een website zichtbaar en leesbaar zijn.
Gevonden op http://www.gianottenprintedmedia.nl/grafisch-woordenboek/details/html

HTML

= Hypertext markup language.
HTMLis een markuptaal om informatiepagina`s op het Internet aan te maken (`to mark up`). HTML bestaat uit een aantal codes (de zogenaamde tags) waarmee zowel de structuur als de lay-out van een www-pagina kan worden gedefinieerd, zoals het in `vet` weergeven van een woord, het maken van een paginabrede titel, enz. B...
Gevonden op http://www.iak.be/new/iakdownloads/internetglossarium.doc

HTML

Hypertext Markup Language, uitwisselingstaal waarin WWW-documenten zijn geschreven; zie PC+ nov 94; zie ook HTTP
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

HTML

Hypertext Markup Language, uitwisselingstaal waarin websites zijn geschreven Zie ook: HTTP
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

html

De extensie voor HTML. Soms wordt .htm gebruikt Synonym met: htm Zie ook: html, Extensie
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

HTML

HyperText Markup Language (HTML), en is een verzameling codes die gebruikt wordt om de opmaak van een tekst te beschrijven. HTML wordt voornamelijk gebruikt voor de opmaak van webpagina's, waarbij het de browser (bijvoorbeeld Netscape of Opera) is die de opmaakcodes omzet in de uiteindelijke opmaak, zoals dikgedrukte of schuingedrukte tekst.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/h.php?id=3334

HTML

De taal waarmee webpagina`s (en dus ook homepagina`s) worden gemaakt heet HyperText Markup Language, ofwel HTML. Dit is niet anders dan een bestand dat bestaat uit codes in ASCII-formaat die de browser begrijpt en gebruikt om de webpagina weer te geven. Zie ook onze HTML-cursus
Gevonden op http://www.websitemaken.be/index.php?page=begrippenlijst

HTML

( HyperText Markup Language) HyperText Markup Language (afgekort HTML) is een taal voor de opmaak van documenten. HTML wordt vooral gebruikt op het internet, om webpagina's te tonen.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

HTML

HTML is een afkorting voor HyperText Markup Language. HTML is een programmeertaal waarmee webpagina’s kunnen worden opgemaakt.
Gevonden op https://coffeeit.nl/definities
Geen exacte overeenkomst gevonden.