Zoek op

POCHEREN

1) Eieren zonder schaal 2) Eiergerecht 3) Gaar maken beneden het kookpunt 4) Keukenterm 5) Koken 6) Kookterm 7) Voedsel bereiden onder het kookpunt in een vloeistof 8) Voedsel garen in niet kokend water
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/POCHEREN/1

Pocheren

Pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof die net niet kookt. Door deze lage temperatuur stollen de eiwitten van het product niet waardoor het mals en sappig blijft. De meest eenvoudige methode is de vloeistof aan de kook te brengen en dan het vuur lager te draaien. Het vloeistofoppervlak mag enkel rimpelen, zacht bewegen. Er mogen...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-p/

Pocheren

Garen van levensmiddelen in niet kokend vocht (70-75°).
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

Pocheren

Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht, en net iets onder het kookpunt. Het meest bekend is het pocheren van eieren, die men uit de opengebroken schaal direct in bijna kokend water laat vallen. Pocheren kan gebeuren in water met een scheutje azijn, in bouillon of in wijn. Deze techniek is vooral geschikt voor kwetsbaar voedsel, zoa...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Pocheren

pocheren

gaar maken beneden het kookpunt of eieren zonder schaal koken
Jaar van herkomst: 1950 (GVD )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

pocheren

Een product garen in een hete vloeistof maar dat niet kookt (ongeveer 90 a 95 graden Celcius).
Gevonden op http://www.dicksdigitalekookboek.nl/begrippenuitleg_index/begrippenuitlegin

Pocheren

Pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof die net niet kookt. (92° C)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Pocheren

Het bereiden van voedsel in een vloeistof waarvan de temperatuur vlak onder het kookpunt wordt gehouden
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Pocheren

Pocheren is de vis laten `zweven` in bijna kokend gezouten water of bouillon, bij grote vissen met vast visvlees tegen het kookpunt, bij kleinere vissen op een lagere temperatuur. In ieder geval de vis nooit laten koken. Kleine vissen leg je in het reeds opgewarmde pocheervocht, op 2 à 4 minuten zijn ze gaar. Grote vissen leg je in het koude poche...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Pocheren

Het bereiden van voedsel in een vloeistof waarvan de temperatuur vlak onder het kookpunt wordt gehouden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Pocheren

Gaarmaken in vloeistof die tegen het kookpunt aan blijft. (dus niet koken)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Pocheren

Gaarmaken zonder koken (ca. 95 °C) bij vis dikwijls met wat gesprenkeld water en met papier beurrée afgedekt
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Pocheren

Het tegen de kook aanbrengen van ingrediënten in water zonder dit echt gaat koken, de temperatuur is ongeveer 95 graden
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

pocheren


Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Pocheren

Het tegen de kook aan houden van ingrediënten in water zonder dat dit echt gaat koken De temperatuur is ongeveer 95 graden
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

pocheren

gaar maken beneden het kookpunt of eieren zonder schaal koken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/pocheren

Pocheren

Laten garen van voedsel in water (of andere vloeistof) dat net niet kookt. 90 graden C. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/

Pocheren

Pocheren is het gaar maken van voedsel met weinig vocht, en net iets onder het kookpunt. Pocheren is vooral geschikt voor kwetsbaar voedsel zoals eieren, maar ook vis of fruit. De smaak blijft daardoor veelal beter behouden. Door bijvoorbeeld vis te pocheren, valt deze niet zo snel uit elkaar en blijft hij sappiger. Pocheren is ook een goede manier...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/pocheren.aspx
Geen exacte overeenkomst gevonden.