Pocheren definities

Zoek op
Zie ook: pocheer

Pocheren

Pocheren logo #10101) Bereidingswijze 2) Eieren zonder schaal 3) Eiergerecht 4) Gaar maken beneden het kookpunt 5) Keukenterm 6) Koken 7) Kookterm 8) Voedsel bereiden onder het kookpunt in een vloeistof 9) Voedsel garen in kokend water 10) Voedsel garen in niet kokend water
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Pocheren/1

Pocheren

Pocheren logo #10101) Koken
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Pocheren/1

pocheren

pocheren logo #11306gaar maken beneden het kookpunt of eieren zonder schaal koken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/pocheren

Pocheren

Pocheren logo #10361Pocheren is de vis laten `zweven` in bijna kokend gezouten water of bouillon, bij grote vissen met vast visvlees tegen het kookpunt, bij kleinere vissen op een lagere temperatuur. In ieder geval de vis nooit laten koken. Kleine vissen leg je in het reeds opgewarmde pocheervocht, op 2 à 4 minuten zijn ze gaar. Grote vissen leg je in het koude poche...
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Pocheren

Pocheren logo #10945Gaarmaken zonder koken (ca. 95 °C) bij vis dikwijls met wat gesprenkeld water en met papier beurrée afgedekt
Gevonden op http://www.rrr.nl

Pocheren

Pocheren logo #10945Het tegen de kook aanbrengen van ingrediënten in water zonder dit echt gaat koken, de temperatuur is ongeveer 95 graden
Gevonden op http://www.rrr.nl

Pocheren

Pocheren logo #10945Pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof die net niet kookt. Door deze lage temperatuur stollen de eiwitten van het product niet waardoor het mals en sappig blijft. De meest eenvoudige methode is de vloeistof aan de kook te brengen en dan het vuur lager te draaien. Het vloeistofoppervlak mag enkel rimpelen, zacht bewegen. Er mogen...
Gevonden op http://www.rrr.nl

Pocheren

Pocheren logo #11178Garen van levensmiddelen in niet kokend vocht (70-75°).
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

pocheren

pocheren logo #11619gaar maken beneden het kookpunt; eieren zonder schaal koken
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

pocheren

pocheren logo #11344gaar maken beneden het kookpunt of eieren zonder schaal koken
Jaar van herkomst: 1950 (GVD )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Pocheren

Pocheren logo #10360Het bereiden van voedsel in een vloeistof waarvan de temperatuur vlak onder het kookpunt wordt gehouden
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Pocheren

Pocheren logo #10384vlees of vis zachtjes gaar laten worden in het kooknat (ook: de inhoud van gevulde vormen in `bain-marie` gaar laten worden). De vloeistof mag net niet koken (geen opborreling).
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Pocheren

Pocheren logo #10403Het bereiden van voedsel in een vloeistof waarvan de temperatuur vlak onder het kookpunt wordt gehouden.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Pocheren

Pocheren logo #10877Gaarmaken zonder koken (ca. 95 °C) bij vis dikwijls met wat gesprenkeld water en met papier beurrée afgedekt
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Pocheren

Pocheren logo #10877Het tegen de kook aanbrengen van ingrediënten in water zonder dit echt gaat koken, de temperatuur is ongeveer 95 graden
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Pocheren

Pocheren logo #10912 Laten garen van voedsel in water (of andere vloeistof) dat net niet kookt. 90 graden C. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

pocheren

pocheren logo #10914
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Pocheren

Pocheren logo #10922Pocheren is het gaar maken van voedsel met weinig vocht, en net iets onder het kookpunt. Pocheren is vooral geschikt voor kwetsbaar voedsel zoals eieren, maar ook vis of fruit. De smaak blijft daardoor veelal beter behouden. Door bijvoorbeeld vis te pocheren, valt deze niet zo snel uit elkaar en blijft hij sappiger. Pocheren is ook een goede manier...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Pocheren

Pocheren logo #10990 Het tegen de kook aan houden van ingrediënten in water zonder dat dit echt gaat koken De temperatuur is ongeveer 95 graden
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Pocheren

Pocheren logo #11588Het langzaam verwarmen en laten garen van vlees, vis of ei in ruim vocht (water of bouillon) dat iets onder het kookpunt is. Dit betekent dat de vloeistof niet borrelt, maar hooguit zachtjes 'ruist'.
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcp.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.