Zie ook:
pocheer

1) Bereidingswijze 2) Eieren zonder schaal 3) Eiergerecht 4) Gaar maken beneden het kookpunt 5) Keukenterm 6) Koken 7) Kookterm 8) Voedsel bereiden onder het kookpunt in een vloeistof 9) Voedsel garen in kokend water 10) Voedsel garen in niet kokend water
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Pocheren/1

1) Koken
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Pocheren/1

gaar maken beneden het kookpunt of eieren zonder schaal koken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/pocheren

Pocheren is de vis laten `zweven` in bijna kokend gezouten water of bouillon, bij grote vissen met vast visvlees tegen het kookpunt, bij kleinere vissen op een lagere temperatuur. In ieder geval de vis nooit laten koken. Kleine vissen leg je in het reeds opgewarmde pocheervocht, op 2 à 4 minuten zijn ze gaar. Grote vissen leg je in het koude poche...
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Gaarmaken zonder koken (ca. 95 °C) bij vis dikwijls met wat gesprenkeld water en met papier beurrée afgedekt
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Het tegen de kook aanbrengen van ingrediënten in water zonder dit echt gaat koken, de temperatuur is ongeveer 95 graden
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof die net niet kookt. Door deze lage temperatuur stollen de eiwitten van het product niet waardoor het mals en sappig blijft. De meest eenvoudige methode is de vloeistof aan de kook te brengen en dan het vuur lager te draaien. Het vloeistofoppervlak mag enkel rimpelen, zacht bewegen. Er mogen...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Garen van levensmiddelen in niet kokend vocht (70-75°).
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

gaar maken beneden het kookpunt; eieren zonder schaal koken
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

gaar maken beneden het kookpunt of eieren zonder schaal koken
Jaar van herkomst: 1950 (GVD )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het bereiden van voedsel in een vloeistof waarvan de temperatuur vlak onder het kookpunt wordt gehouden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

vlees of vis zachtjes gaar laten worden in het kooknat (ook: de inhoud van gevulde vormen in `bain-marie` gaar laten worden). De vloeistof mag net niet koken (geen opborreling).
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Het bereiden van voedsel in een vloeistof waarvan de temperatuur vlak onder het kookpunt wordt gehouden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Gaarmaken zonder koken (ca. 95 °C) bij vis dikwijls met wat gesprenkeld water en met papier beurrée afgedekt
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Het tegen de kook aanbrengen van ingrediënten in water zonder dit echt gaat koken, de temperatuur is ongeveer 95 graden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Laten garen van voedsel in water (of andere vloeistof) dat net niet kookt. 90 graden C. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Pocheren is het gaar maken van voedsel met weinig vocht, en net iets onder het kookpunt. Pocheren is vooral geschikt voor kwetsbaar voedsel zoals eieren, maar ook vis of fruit. De smaak blijft daardoor veelal beter behouden. Door bijvoorbeeld vis te pocheren, valt deze niet zo snel uit elkaar en blijft hij sappiger. Pocheren is ook een goede manier...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Het tegen de kook aan houden van ingrediënten in water zonder dat dit echt gaat koken De temperatuur is ongeveer 95 graden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het langzaam verwarmen en laten garen van vlees, vis of ei in ruim vocht (water of bouillon) dat iets onder het kookpunt is. Dit betekent dat de vloeistof niet borrelt, maar hooguit zachtjes 'ruist'.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcp.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.