
1) Duitse wijn 2) Oostenrijkse wijn 3) Wijnterm
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Trockenbeerenauslese/1

(de) Vrijwel alle druiven zijn dan door toedoen van de edele rotting, de z.g. Edelfäule, aangetast.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

Duitse term voor `speciaal uitgekozen gedroogde bessen`. Een zeer lang woord, dat overigens een exacte omschrijving geeft van het procédé waardoor men de zoete Rijn- en Moezelwijnen verkrijgt. Sommige hiervan mogen tot de meest elegante ter wereld gerekend worden. Doordat ze overrijp worden en zijn aangetast door de Botrytis cinerea, een minuscul...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10507

DE, AT; predikaat voor een Qualitätswein, dat een garantie is voor de rijpheid van een druif. Het zegt iets over het minimale suikergehalte (mostgewicht) in de druif op het moment van oogsten. In Duitsland verschilt die eis per wijngebied (niet in O) Trockenbeerenauslese, ofwel TBA, is het meest rijpe en zoete stadium dat kan worden bereikt. Uiter...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519
Geen exacte overeenkomst gevonden.