Zie ook:
vet

1) Lipide 2) Lipiden 3) Masturberen 4) Mesten 5) Oliën 6) Vetmesten
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Vetten/1

1) Lipide 2) Oliën 3) Onontbeerlijke voedingsstoffen 4) Zelfbevlekking
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Vetten/1

Vetten zijn voedingsstoffen voornamelijk bestaande uit glycerol en vetzuren. Vroeger werd aangenomen dat de voedings vetten alleen dienden als leveranciers van energie (calorieën) en van de vitamines A. D en E voor het menselijk lichaam. Gebleken is echter dat zij vele andere functies vervullen, die voor het merendeel onmisbaar zijn. De vetten kun...
Gevonden op
http://www.menselijk-lichaam.com/algemeen/vetten

nat maken en plat strijken - Voorbeeld: ‘
Een grote, blonde haarlok lag zorgelijk gekruld en gevet over zijn voorhoofd in scheunse hoek en daarover de grote blinkende bek van zijn blauwe pet’
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/leme001taal02_01/leme001taal02_01_0024.php

vetten zijn een belangrijke energiebron voor het lichaam. Vetten zijn samengesteld uit glycerol en vetzuren. Er zijn verzadigde en onverzadigde vetzuren. Essentiële vetzuren zijn vetzuren die het lichaam niet of onvoldoende kan maken en die via de voeding moeten worden opgenomen. Vetten zijn onder te verdelen in plantaardige en dierlijke vetten. B...
Gevonden op
https://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/vetten/item54063

Groepen: lipiden , triglyceriden
Vetten zijn esters van glycerol en vetzuren.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10518

Voedingsstoffen die dienen als reservebrandstof voor het lichaam
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10679
Uit `De lagere vaktalen: De spinners-en weverstaal` 1914 het aanstrijken van het garen met vet nadat het behoorlijk gedroogd is.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10742

Training is natuurlijk de eerste voorwaarde voor goede sportprestaties, op de voet gevolgd door een goed uitgebalanceerde voeding en voldoende vocht. Koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, spoorelementen: het klinkt allemaal heel ingewikkeld. Maar eigenlijk krijgen we alles met vrijwel elke hap eten naar binnen. De hamvraag is hoeve....
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10838

Vet is een bron van energie, vitamine A, D en E en essentiële vetzuren. Bij een gezond eetpatroon komt tussen de 20 en 40% van de energie uit vet. Om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, is het van belang te kiezen voor producten met zo min mogelijk verzadigd vet en geen of weinig transvet. Op basis van scheikundige eigenschappen wordt vet...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Een van de drie hoofdgroepen van voedingsmiddelen en een energiebron voor het lichaam. Vetten zorgen er ook voor dat het lichaam bepaalde vitaminen kan gebruiken en dat de huid er gezond uitziet. De voornaamste functie van vetten is echter opslag van energie voor het lichaam. Voeding bevat twee soorten vetten: verzadigde en onverzadigde
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11048

voedingsstoffen die vooral als brandstof en reservestof dienen, maar ook als bouwstof kunnen worden gebruikt. Wanneer de koolhydraten opgebruikt zijn, worden vetten gebruikt als brandstof.
Gevonden op
https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr

Vet helpt bij de opname van de vitamines A, D, E en K. Teveel vet is echter niet goed. Daarom is het raadzaam de wat vettere vleessoorten af te wisselen met de magere soorten. En als het kan een ‘magere’ bereidingswijze toe te passen, zoals grillen of bakkerellen. Ook de soort vet is belangrijk. Verzadigde vetten kunnen het cholesterolgehalte i...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcv.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.