Vetten definities

Zoek op
Zie ook: vet

Vetten

Vetten logo #10101) Lipide 2) Lipiden 3) Masturberen 4) Mesten 5) Oliën 6) Vetmesten
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Vetten/1

Vetten

Vetten logo #10101) Lipide 2) Oliën 3) Onontbeerlijke voedingsstoffen 4) Zelfbevlekking
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Vetten/1

vetten

vetten logo #10966Vetten zijn voedingsstoffen voornamelijk bestaande uit glycerol en vetzuren. Vroeger werd aangenomen dat de voedings vetten alleen dienden als leveranciers van energie (calorieën) en van de vitamines A. D en E voor het menselijk lichaam. Gebleken is echter dat zij vele andere functies vervullen, die voor het merendeel onmisbaar zijn. De vetten kun...
Gevonden op http://www.menselijk-lichaam.com/algemeen/vetten

Vetten

Vetten logo #11618 nat maken en plat strijken - Voorbeeld: ‘Een grote, blonde haarlok lag zorgelijk gekruld en gevet over zijn voorhoofd in scheunse hoek en daarover de grote blinkende bek van zijn blauwe pet
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/leme001taal02_01/leme001taal02_01_0024.php

Vetten

Vetten logo #10590vetten zijn een belangrijke energiebron voor het lichaam. Vetten zijn samengesteld uit glycerol en vetzuren. Er zijn verzadigde en onverzadigde vetzuren. Essentiële vetzuren zijn vetzuren die het lichaam niet of onvoldoende kan maken en die via de voeding moeten worden opgenomen. Vetten zijn onder te verdelen in plantaardige en dierlijke vetten. B...
Gevonden op https://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/vetten/item54063

vetten

vetten logo #10518Groepen: lipiden , triglyceriden
Vetten zijn esters van glycerol en vetzuren.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10518

vetten

vetten logo #10679Voedingsstoffen die dienen als reservebrandstof voor het lichaam
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10679

Vetten

Vetten logo #10742 Uit `De lagere vaktalen: De spinners-en weverstaal` 1914 het aanstrijken van het garen met vet nadat het behoorlijk gedroogd is.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10742

Vetten

Vetten logo #10838Training is natuurlijk de eerste voorwaarde voor goede sportprestaties, op de voet gevolgd door een goed uitgebalanceerde voeding en voldoende vocht. Koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, spoorelementen: het klinkt allemaal heel ingewikkeld. Maar eigenlijk krijgen we alles met vrijwel elke hap eten naar binnen. De hamvraag is hoeve....
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10838

Vetten

Vetten logo #10922Vet is een bron van energie, vitamine A, D en E en essentiële vetzuren. Bij een gezond eetpatroon komt tussen de 20 en 40% van de energie uit vet. Om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, is het van belang te kiezen voor producten met zo min mogelijk verzadigd vet en geen of weinig transvet. Op basis van scheikundige eigenschappen wordt vet...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Vetten

Vetten logo #11048 Een van de drie hoofdgroepen van voedingsmiddelen en een energiebron voor het lichaam. Vetten zorgen er ook voor dat het lichaam bepaalde vitaminen kan gebruiken en dat de huid er gezond uitziet. De voornaamste functie van vetten is echter opslag van energie voor het lichaam. Voeding bevat twee soorten vetten: verzadigde en onverzadigde
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11048

vetten

vetten logo #11409voedingsstoffen die vooral als brandstof en reservestof dienen, maar ook als bouwstof kunnen worden gebruikt. Wanneer de koolhydraten opgebruikt zijn, worden vetten gebruikt als brandstof.
Gevonden op https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr

Vetten

Vetten logo #11588Vet helpt bij de opname van de vitamines A, D, E en K. Teveel vet is echter niet goed. Daarom is het raadzaam de wat vettere vleessoorten af te wisselen met de magere soorten. En als het kan een ‘magere’ bereidingswijze toe te passen, zoals grillen of bakkerellen. Ook de soort vet is belangrijk. Verzadigde vetten kunnen het cholesterolgehalte i...
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcv.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.