
wellen werkw. Afbreekpatroon: wel·len Verbuigingen: welde Vervoegingen: geweld (volt.deelw.)
1) een vloeistof tot even onder het kookpunt verhitten, bijna laten koken 2) iets in water leggen om het zachter te maken Voorbeeld: 'Nu die aardappels geweld zijn, zijn ze makkelijker te schrappen.' . Synoniemen: borrelen s...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/wellen

1) Bijna doen koken 2) Bijna laten koken 3) Borrelen 4) Dringen 5) Gemeente in belgisch-Limburg 6) In water week worden 7) In water zacht laten worden 8) Keukenterm 9) Bereidingswijze 10) Opborrelen 11) Opkoken 12) Opkomen 13) plaats in belgië 14) Plaats in de Benelux 15) Plaats in vlaanderen 16) Schuimen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Wellen/1

1) Borrelen 2) Bronnen 3) Dringen 4) Lassen 5) Opborrelen 6) Opkomen 7) Solderen 8) Verhitten 9) Weken
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Wellen/1

laten koken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/wellen
in water zacht laten worden vb: hij welde de rozijnen voor de cake
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=wellen

Even onder het kookpunt verhitten van ingrediënten waardoor ze zwellen en zacht worden.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

•iets in water leggen om het zachter te maken.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/wellen
[Vergeten woorden] (zw. -de) kiezen [= Duits wählen, IJslands velja, ~ waal ‘keuze’, willen, wil]
Gevonden op
https://taaldacht.nl/vergeten-woorden/

opborrelen
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

laten koken, verhitten -
Jaar van herkomst: 1476-1500 (MNW )
opborrelen -
Jaar van herkomst: 1350 (MNW )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het in koud of lauw water leggen van gedroogde ingrediënten zodat ze vocht opnemen en zacht worden. Wellen betekent ook het opzetten van voedsel in koud water dat verhit wordt tot valk onder het kookpunt
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Het in koud of lauw water leggen van gedroogde ingrediënten zodat ze vocht opnemen en zacht worden. Wellen betekent ook het opzetten van voedsel in koud water dat verhit wordt tot valk onder het kookpunt. .
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

De meestal halfronde, overhangende randen van aantreden.
Categorie: Onderdelen > traptredeonderdelen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Even onder het kookpunt verhitten van ingrediënten waardoor ze zwellen en zacht worden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Het in heet vocht laten zwellen van meestal gedroogde ingredienten, zoals rozijnen. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Even onder het kookpunt verhitten van ingrediënten waardoor ze zwellen en zacht worden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Vocht op laten nemen door voedingsmiddelen (gedroogd fruit) Om dat proces te versnellen wordt het gedaan in vocht dat rond de 70ºC wordt gehouden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

wellen, tot even onder het kookpunt verhitten i.v.m. kans op schiften.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11180

Het in heet vocht laten zwellen van meestal gedroogde ingrediënten, zoals bonen en rozijnen.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcw.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.