
wellen werkw. Verbuigingen: welde Verbuigingen: geweld
1) een vloeistof tot even onder het kookpunt verhitten, bijna laten koken 2) iets in water leggen om het zachter te maken Synoniemen: borrelen smeden
Gevonden op
https://woorden.org/woord/wellen

1) plaats in België 2) Plaats in de Benelux 3) Plaats in vlaanderen 4) Bereidingswijze 5) In water week worden 6) Borrelen 7) Week laten worden 8) Keukenterm 9) Weken 10) In water zacht laten worden 11) Opkoken 12) Opborrelen 13) Gemeente in Belgisch-Limburg 14) Wallen 15) Schuimen 16) Opkomen 17) Smeden
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Wellen/1

laten koken, verhitten -
Jaar van herkomst: 1476-1500 (MNW )
opborrelen -
Jaar van herkomst: 1350 (MNW )
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het in koud of lauw water leggen van gedroogde ingrediënten zodat ze vocht opnemen en zacht worden. Wellen betekent ook het opzetten van voedsel in koud water dat verhit wordt tot valk onder het kookpunt
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10360

Het in koud of lauw water leggen van gedroogde ingrediënten zodat ze vocht opnemen en zacht worden. Wellen betekent ook het opzetten van voedsel in koud water dat verhit wordt tot valk onder het kookpunt. .
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10403

De meestal halfronde, overhangende randen van aantreden.
Categorie: Onderdelen > traptredeonderdelen.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10491

Even onder het kookpunt verhitten van ingrediënten waardoor ze zwellen en zacht worden.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10877

Het in heet vocht laten zwellen van meestal gedroogde ingredienten, zoals rozijnen. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10912

Even onder het kookpunt verhitten van ingrediënten waardoor ze zwellen en zacht worden.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10945

Vocht op laten nemen door voedingsmiddelen (gedroogd fruit) Om dat proces te versnellen wordt het gedaan in vocht dat rond de 70ºC wordt gehouden
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10990

laten koken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/wellen

Het in heet vocht laten zwellen van meestal gedroogde ingrediënten, zoals rozijnen.
Gevonden op
https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
in water zacht laten worden vb: hij welde de rozijnen voor de cake
Gevonden op
https://mowb.muiswerken.nl/

•iets in water leggen om het zachter te maken.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/wellen

Het in heet vocht laten zwellen van meestal gedroogde ingrediënten, zoals bonen en rozijnen.
Gevonden op
https://sjeef.nl/Recepten/ABC/abcw.phpl
[Vergeten woorden] (zw. -de) kiezen [= Duits wählen, IJslands velja, ~ waal ‘keuze’, willen, wil]
Gevonden op
https://taaldacht.nl/vergeten-woorden/

(activiteit) Techniek om stukken ijzer aan elkaar vast te maken.
Gevonden op
https://thesaurus.cultureelerfgoed.nl/concept/cht:f2dc0c45-1be0-4775-95c9-f

opborrelen
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

stalen delen met welblad of welpoeder dat tussen de samen te voegen delen aangebracht wordt, aan elkaar smeden. Thans wegens onbetrouwbaarheid niet meer in gebruik (verboden).
Gevonden op
https://www.binnenvaarttaal.nl/zoek.php?woord=wellen
Geen exacte overeenkomst gevonden.