
1 - bezinken: het langzaam in de wijnfles naar beneden dalen van vaste zwevende deeltjes tot bezinksel, moer, droesem ontstaat. Gemakkelijk te verwijderen met decanteren. Kan erg bitter smaken. Wordt ook stabiliseren genoemd. Zie ook: Reinigen van wijn 2 - bezinksel, droesem, dépôt, ook: residu. Vaste delen die onder in het vat achter blijven na ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

1 - bezinken: het langzaam in de wijnfles naar beneden dalen van vaste zwevende deeltjes tot bezinksel, moer, droesem ontstaat. Gemakkelijk te verwijderen met decanteren. Kan erg bitter smaken. Wordt ook stabiliseren genoemd. Zie ook: Reinigen van wijn 2 - bezinksel, droesem, dépôt, ook: residu. Vaste delen die onder in het vat achter blijven na ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519
Geen exacte overeenkomst gevonden.