
de glacé zelfst.naamw. (m.) Verbuigingen: glacés Verbuigingen: glaceetje
1) een zachte soepele, glanzend gemaakte leersoort oorspronkelijk van hertenleer gemaakt tegenwoordig vaker van schaapsleer 2) handschoenen gemaakt van glacéleer 3) (België) taartje, tompoes, tompouce 4) Glimmend...Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/glacé

1) Water 2) Baai in Canada 3) Handschoenleer 4) Geglansd leder 5) Geglansd leer 6) Geglanst leer 7) Fijn glanzend leer 8) Leer 9) Roze koek 10) Stof 11) Glanzend leder 12) Leder
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glace/1

1) Handschoen 2) Geitenleer 3) Gelakt leer
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glacé/1

geglansd leer.
Gevonden op
https://cf.hum.uva.nl/dsphome/ljc/potgieter/woorden.phpl

geglansd leer
Jaar van herkomst: 1864 (WNT glacéhandschoen )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php
Let op: Spelling van 1858 Fr., ijs; roomijs; spiegel-glas; à la glace, in de gedaante van ijs. Glaceren, doen bevriezen, ijs of roomijs maken; glinsterend of blinkend maken, als glacé-hand-schoenen, geglansde handschoenen. Glacerie, de kunst van spiegelglas te vervaardigen. Glacière, eene ijsgroeve, ...
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

een bouillon laten inkoken tot men een extract bekomt. Een basis om diepgang aan een saus te geven.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Een stroperig extract van vlees, wild, gevogelte of vis verkregen door het inkoken van bouillon .
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Gelei. Uitkomst van alle jus, extract, bouillon en pocheernat, zonder zout, door langzaam indikken gebracht tot zijn kracht. Dient tot verbetering van jus en sausen, soms ook van vleessoepen. 1. Glaces, nl. vlees- en wildextract. Bij vis en groenten spreekt men van gelei. 2. Glaces, ijssoorten. 3. Glaces van de banketbakkerij ontstaan uit behandeli...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Een sterk ingekookte bouillon van vlees of vis ( stroperig )
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Gelei. Uitkomst van alle jus, extract, bouillon en pocheernat, zonder zout, door langzaam indikken gebracht tot zijn kracht. Dient tot verbetering van jus en sausen, soms ook van vleessoepen.
1. Glaces, nl. vlees- en wildextract. Bij vis en groenten spreekt men van gelei.
2. Glaces, ijssoorten.
3. Glaces van de banketbakkerij ontstaan u...
Gevonden op
https://www.rrr.nl

een stroperig aftreksel van uit vlees, wild, gevogelte of vis verkregen ingekookte fond. Fonds kunnen nog verder worden ingekookt tot er een dikke stroperige massa overblijft. Dat wordt dan de ‘glace’ genoemd. Een glace wordt gebruikt voor het versterken van de smaak van een saus of van een farce, bijvoorbeeld een paté. Glace kan heel ...
Gevonden op
https://www.rrr.nl
Geen exacte overeenkomst gevonden.