Glâcé definities

Zoek op

Glace

Glace logo #10101) Baai in Canada 2) Fijn glanzend leer 3) Geglansd leder 4) Geglansd leer 5) Geglanst leer 6) Glanzend leder 7) Handschoenleer 8) Ledersoort 9) Leer 10) Plaats in de Verenigde Staten 11) Roze koek 12) Stof 13) Water
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glace/1

Glacé

Glacé logo #10101) Geglansd leer 2) Geitenleer 3) Gelakt leer 4) Handschoen 5) Leersoort
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glacé/1

Glacé

Glacé logo #10101) Handschoen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Glacé/1

Glace

Glace logo #10608Let op: Spelling van 1858 Fr., ijs; roomijs; spiegel-glas; à la glace, in de gedaante van ijs. Glaceren, doen bevriezen, ijs of roomijs maken; glinsterend of blinkend maken, als glacé-hand-schoenen, geglansde handschoenen. Glacerie, de kunst van spiegelglas te vervaardigen. Glacière, eene ijsgroeve, ...
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Glace

Glace logo #10945Gelei. Uitkomst van alle jus, extract, bouillon en pocheernat, zonder zout, door langzaam indikken gebracht tot zijn kracht. Dient tot verbetering van jus en sausen, soms ook van vleessoepen.
1. Glaces, nl. vlees- en wildextract. Bij vis en groenten spreekt men van gelei.
2. Glaces, ijssoorten.
3. Glaces van de banketbakkerij ontstaan u...
Gevonden op http://www.rrr.nl

Glace

Glace logo #10945een stroperig aftreksel van uit vlees, wild, gevogelte of vis verkregen ingekookte fond. Fonds kunnen nog verder worden ingekookt tot er een dikke stroperige massa overblijft. Dat wordt dan de ‘glace’ genoemd. Een glace wordt gebruikt voor het versterken van de smaak van een saus of van een farce, bijvoorbeeld een paté. Glace kan heel ...
Gevonden op http://www.rrr.nl

glacé

glacé logo #11344geglansd leer
Jaar van herkomst: 1864 (WNT glacéhandschoen )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Glace

Glace logo #10360Een stroperig extract van vlees, wild, gevogelte of vis verkregen door het inkoken van bouillon
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Glace

Glace logo #10384een bouillon laten inkoken tot men een extract bekomt. Een basis om diepgang aan een saus te geven.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Glace

Glace logo #10403Een stroperig extract van vlees, wild, gevogelte of vis verkregen door het inkoken van bouillon .
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Glace

Glace logo #10877Gelei. Uitkomst van alle jus, extract, bouillon en pocheernat, zonder zout, door langzaam indikken gebracht tot zijn kracht. Dient tot verbetering van jus en sausen, soms ook van vleessoepen. 1. Glaces, nl. vlees- en wildextract. Bij vis en groenten spreekt men van gelei. 2. Glaces, ijssoorten. 3. Glaces van de banketbakkerij ontstaan uit behandeli...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Glace

Glace logo #10990 Een sterk ingekookte bouillon van vlees of vis ( stroperig )
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.