
grillen werkw. Uitspraak: [ 'xrɪlə(n) ] Afbreekpatroon: gril·len Vervoegingen: grilde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gegrild (volt.deelw.)
op de grill roosteren Voorbeeld: 'stukjes vlees grillen' Synoniemen: barbecuen grilleren roosteren 7 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/grillen

1) Barbecueën 2) Bereidingswijze 3) Bereidingswijze van vlees 4) Keukenwerk 5) Kuren 6) Roosteren 7) Vleesbereiding
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Grillen/1

1) Barbecueën 2) Fratsen 3) Grilleren 4) Kuren 5) Rillen 6) Roosteren
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Grillen/1

rillen, huiveren, gruwen (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/grillen

Door stralingswarmte verhitten van een gerecht waardoor een knapperig korstje ontstaat.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

rillen, huiveren, gruwen
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

Roosteren. bruin en gaar maken van gerechten met gebruik van weinig vet, onder de grill en of op de barbecue. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Grillen is het dichtschroeien, bruin en eventueel gaar maken van vlees of groente zonder toevoeging van vet. De warmte is afkomstig van een gloeiende grill in een oven, een hete contactgrill, een grillpan of een barbecue. Gerechten in de oven of de grill kleuren mooier als ze met een beetje olie of vloeibaar bak- en braadproduct worden bestreken. O...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Voedsel op een rooster dichtschroeien en-of laten garen. Kan op speciale grillplaten of op een houtskoolvuur.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Roosteren. Het bruin en gaar maken van gerechten met gebruik van weinig vet, onder de grill en of op de barbecue.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Grillen is hetzelfde als roosteren: het bruin en gaar maken van gerechten met gebruik van weinig extra vet, onder of op een grill of barbecue Haal het vlees een half uurtje van de te voren uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier Warm grillapparatuur (gas, electra) goed voor Dep het vlees eerst droog met keukenpapier. Kruid het vlees, maar...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcg.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.