
invriezen werkw. Uitspraak: [ ˈɪnvrizə(n) ] Afbreekpatroon: in·vrie·zen Vervoegingen: vroor in (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft ingevroren (volt.deelw.)
(voedsel) laten bevriezen Voorbeeld: 'vlees invriezen als je het pas over een week gaat eten' Antoniem: ontdooien Synoniemen: bevriezen ontdooien (antoniem) 4 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/invriezen

1) Bevriezen 2) Bewerking van voedsel 3) Conserveren onder nul 4) Diepvriezen 5) Gekoeld opslaan 6) In ijs conserveren 7) Verduurzamen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Invriezen/1

1) Bevriezen 2) Diepvriezen 3) Vastvriezen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Invriezen/1

•voor langdurige bewaring op een zeer lage temperatuur (ca. -20
oC) brengen.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/invriezen

door vorst in het ijs dusdanig vast komen te zitten dat men, zonder hulp van ijsbrekers, niet verder kan. Gerelateerde termen: bezeten, bewederen.
Gevonden op
https://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/index.php?woord=i#invriezen

Een conserveringsmethode waarbij voedingsmiddelen tot zeer lage temperaturen (minstens 18 °C of lager) worden gekoeld. Door de lage temperatuur komt de groei van micro-organismen (die bederf veroorzaken) tot stilstand wat de houdbaarheid verlengt. Micro-organismen worden in de diepvries echter niet gedood. Ontdooide producten kunnen niet nogmaals ...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abci.html

Een paar waardevolle tips, voordat je gaat invriezen. • Levensmiddelen (met uitzondering van vlees, zie hieronder) moeten vers, rijp en van de beste kwaliteit zijn. Alleen dan krijg je ook diepvriesprodukten van de best mogelijke kwaliteit • Groente en fruit moet je, indien mogelijk, direkt na het oogsten invriezen. Op die manier blijven de voe...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcv.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.