Japanse gedroogde algensoort die gebruikt wordt om meer smaak te geven aan bepaalde gerechten (meestal vis en soepen). Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10384
Het productieproces kan worden onderverdeeld in machine-uren en manuren. Kosu is het aantal manuren dat is vereist om een eenheid in een bepaald proces te produceren. Het wordt berekend door het aantal bij een proces betrokken medewerkers te vermenigvuldigen met de werkelijke tijd die het kost om het proces te voltooien en dat vervolgens te delen d... Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/11557
De 'koku' (石高) is een eenheid voor volume in Japan, hij staat gelijk aan tien kubieke 'shaku'. In 1891, werd een kleinere 'koku' gedefinieerd. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Koku
'Kosu' is een plaats in de Estlandse gemeente Kuusalu, provincie Harjumaa. Het dorp had 7 inwoners op 31 december 2011 en 9 inwoners op 31 december 2021. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Kosu