Zoek op

melkzuur

Organisch zuur, dat ontstaat bij de anaerobe dissimilatie van glucose in spieren en micro-organismen.
Gevonden op http://www.digischool.nl/bi/pbb/search.php

Melkzuur

Opeenhoping van afvalstoffen in de spieren tijdens inspanningen boven de anaërobe drempel.
Gevonden op http://www.runinfo.nl/begrippenlijst.htm

Melkzuur

substantie die aangemaakt wordt door het lichaam op basis van de koolhydraten wanneer een inspanning geleverd wordt zonder zuurstof.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10408

melkzuur

(50-21-5)
IUPAC naam: 2-hydroxypropaanzuur
engelse vertaling: lactic acid, 2-hydroxypropanoic acid
CAS Nummer: 50-21-5
E-Nummer: E270
Vaste stof bij kamertemperatuur. Melkzuur is chiraal. Het geeft ook de zurige lucht aan zweet en zorgt voor de verzuring in de spieren bij sporters.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10518

melkzuur

zie overzicht zuren
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Melkzuur

Lactaat; celstofwisselingsproduct dat ontstaat bij tekort aan zuurstof in het spierweefsel (z.o. lactase)..
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10765

Melkzuur

Samen met wjnsteenzuur, appelzuur en citroenzuur het belangrijkste zuur in wijn. Wordt tijdens of na de alcoholische gisting gevormd uit appelzuur door melkzuurbacteriën (Lactobacilli). Dit proces wordt malolactische gisting genoemd. Melkzuur geeft de karakteristieke geur aan karnemelk en yoghurt. Vaak is in jonge, rode wijnen die gemaakt zijn met...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10942

MELKZUUR

Zuur verkregen door malolactische gisting. Deze gisting produceert typische melkaroma's (boter, crème fraîche, yoghurt) die de wijn aangenamer en minder vineus maken.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10943

melkzuur

I melkzuur zelfst.naamw. voeding scheikunde organisch zuur (C<sub>3</sub>H<sub>6</sub>O<sub>3</sub>) dat door gisting ontstaat o.a. in melk en zuurkool    Voorbeeld: `Wat is het verschil tussen links- en rechtsdraaiend melkzuur?<ref>http://www....
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/melkzuur

Melkzuur

Melkzuur is een organisch zuur, dat door melkzuurbacteriën wordt gemaakt. Melkzuur wordt gebruikt (door amateurbrouwers) om de maische op de gewenste pH waarde te krijgen. Een kleine hoeveelheid, beneden de smaakgrens, is niet erg voor het bier. Is de smaakgrens echter net overschreden, dan kan men het bier enige tijd laten rijpen, waardoor de sma...
Gevonden op http://www.bierwoordenboek.com/Melkzuur.ashx

Melkzuur

Melkzuur is een organische verbinding met als brutoformule C3H6O3. De zuivere stof is vast, maar het racemisch mengsel komt voor als een olieachtige kleurloze hygroscopische vloeistof, die goed oplosbaar is in water. Melkzuur is een stof die onder andere bij verschillende biologische processen vrijkomt. Melkzuur heeft het E-nummer E270. == Structu...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Melkzuur

MELKZUUR

1) Afvalstof van weefsels 2) Conserveermiddel 3) Conserveringsmiddel 4) Organisch zuur
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/MELKZUUR/1
Geen exacte overeenkomst gevonden.