Melkzuur definities

Zoek op

melkzuur

melkzuur logo #1000 I melkzuur bijv.naamw. met melkzuur gevormd II het melkzuur zelfst.naamw. Verbuigingen: melkzuren Verbuigingen: melkzuurtje organisch zuur (C 3 H 6 O 3 ) dat door gisting ontstaat o.a. in melk en zuurkool
Gevonden op https://woorden.org/woord/melkzuur

Melkzuur

Melkzuur logo #10101) Conserveermiddel 2) Organisch zuur 3) Afvalstof van weefsels 4) Conserveringsmiddel
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Melkzuur/1

Melkzuur

Melkzuur logo #11030Melkzuur is een organisch zuur , dat door melkzuurbacteriën wordt gemaakt. Melkzuur wordt gebruikt (door amateurbrouwers ) om de maische op de gewenste pH waarde te krijgen. Een kleine hoeveelheid, beneden de smaakgrens, is niet erg voor het bier. Is de smaakgrens echter net overschreden, dan kan men het bier enige tijd laten rijpen, waardoor de s...
Gevonden op https://bierwoordenboek.com/Melkzuur.ashx

melkzuur

melkzuur logo #10078Organisch zuur, dat ontstaat bij de anaerobe dissimilatie van glucose in spieren en micro-organismen.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10078

Melkzuur

Melkzuur logo #10408substantie die aangemaakt wordt door het lichaam op basis van de koolhydraten wanneer een inspanning geleverd wordt zonder zuurstof.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10408

melkzuur

melkzuur logo #10518(50-21-5)
IUPAC naam: 2-hydroxypropaanzuur
Engelse vertaling: lactic acid, 2-hydroxypropanoic acid
CAS Nummer: 50-21-5
E-Nummer: E270
Vaste stof bij kamertemperatuur. Melkzuur is chiraal. Het geeft ook de zurige lucht aan zweet en zorgt voor de verzuring in de spieren bij sporters.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10518

Melkzuur

Melkzuur logo #10765Lactaat; celstofwisselingsproduct dat ontstaat bij tekort aan zuurstof in het spierweefsel (z.o. lactase)..
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10765

melkzuur

melkzuur logo #10942Samen met wjnsteenzuur, appelzuur en citroenzuur het belangrijkste zuur in wijn. Wordt tijdens of na de alcoholische gisting gevormd uit appelzuur door melkzuurbacteriën (Lactobacilli). Dit proces wordt malolactische gisting genoemd. Melkzuur geeft de karakteristieke geur aan karnemelk en yoghurt. Vaak is in jonge, rode wijnen die gemaakt zijn met...
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10942

MELKZUUR

MELKZUUR logo #10943Zuur verkregen door malolactische gisting. Deze gisting produceert typische melkaroma's (boter, crème fraîche, yoghurt) die de wijn aangenamer en minder vineus maken.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10943

Melkzuur

Melkzuur logo #10756'Melkzuur' is een organische verbinding met als brutoformule C3H6O3. Melkzuur is een carbonzuur, meer bepaald een alfahydroxycarbonzuur, dat verzuurde melk haar zure smaak geeft.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Melkzuur

Melkzuur

Melkzuur logo #10227Opeenhoping van afvalstoffen in de spieren tijdens inspanningen boven de anaërobe drempel.
Gevonden op https://runinfo.nl/begrippenlijst.htm

Melkzuur

Melkzuur  logo #11432[Energie] organische stof, die ontstaat bij de anaerobe dissimilatie van glucose in spieren en micro-organismen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11432
Geen exacte overeenkomst gevonden.