Zoek op

Positioneren

DEFINITIE - Bij positionering gaat het er om om aan je produkt een zodanige verzameling eigenschappen te verbinden, dat het daardoor een eigen plaats krijgt ten opzichte van concurrerende produkten.
OMSCHRIJVING - Het produkt krijgt daardoor een eigen image en voldoet hierdoor aan de behoeften van een bepaald marktsegment.
PRAKTIJKVOORB...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10074

positioneren

Het streven om een product of merk in de beleving van de consument een bepaalde positie te laten innemen ten opzichte van vergelijkbare concurrenten. Het zogenaamde “in de markt zetten” van een product of merk. Zo neemt in de herenmodemarkt een regenjas van C & A een andere plaats in dan een regenjas van Hugo Boss.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10679

positioneren

positioneren werkw.Uitspraak:   [pozi(t)ʃo'nerə(n)] Verbuigingen:   positioneerde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gepositioneerd (volt.deelw.) een herkenbare plaats geven Voorbeelden:   `de universiteit positioneren als een toplocatie v...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/positioneren

positioneren

[Nederlands] plaatsen
Gevonden op https://quizlet.com/75680273/nederlands-flash-cards/

Positioneren

Het commercile beleid van de onderneming is erop gericht het eigen product of merk te laten samenvallen met positief beleefde verschillen. Men speelt daarmee in op het feit dat iedere consument verschil 'beleeft' tussen concurrerende producten of merken, waarbij diverse maatstaven of invalshoeken min of meer onbewust worden gehanteerd. Het eigen pr...
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

POSITIONEREN

1) Plaatsen
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/POSITIONEREN/1
Geen exacte overeenkomst gevonden.