Sauteren definities

Zoek op
Zie ook: sauteer

sauteren

sauteren logo #1000 sauteren werkw. Uitspraak: [ so'terə(n) ] Afbreekpatroon: sau·te·ren Vervoegingen: sauteerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gesauteerd (volt.deelw.) snel (bruin) bakken in een grote pan of op een groot vuur Voorbeeld: 'kipfilet sauteren'
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/sauteren

Sauteren

Sauteren logo #10101) Bereidingswijze 2) Snel bruin braden 3) Snel bakken 4) Bakken 5) Braden en gaar maken 6) Keukenterm 7) Keukenterminologie 8) In een zeer hete pan aanbakken
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Sauteren/1

Sauteren

Sauteren logo #11178Een kooktechniek die veel weg heeft van roerbakken. In weinig olie worden de ingrediënten (typisch rood vlees en groenten) onder hoge temperatuur verhit.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

sauteren

sauteren logo #11344snel bruin bakken
Jaar van herkomst: 1866 (Aanv WNT )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Sauteren

Sauteren logo #10384Op een flink vuur snel bruin braden.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Sauteren

Sauteren logo #10877In boter aanbakken of gaar maken (Zonder vocht).
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Sauteren

Sauteren logo #10990 Het aanbraden onder voortdurend omscheppen
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

sauteren

sauteren logo #11306snel bruin bakken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op https://www.etymologiebank.nl/trefwoord/sauteren

Sauteren

Sauteren logo #11641Een ingrediënt, onder voortdurend keren, in weinig vet bakken.
Gevonden op https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Sauteren

Sauteren logo #10361De vis in een zeer hete bakpan aanbakken. Dikwijls wordt de pan geschud om aanbranden te voorkomen.
Gevonden op https://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Sauteren

Sauteren logo #10945In principe als roerbakken, maar nu voor grote stukken vlees, wil of gevogelte. Niet in een wok, maar in een braadpan. Het doel van sauteren (bakken) is het garen van een product en de buitenzijde ervan te voorzien van een mooie, smakelijke, droge (bruine) korst.
Gevonden op https://www.rrr.nl

Sauteren

Sauteren logo #11588Aanbraden of aangaren van vlees in een open pan met een klein beetje heet vet, onder voortdurend omscheppen of omschudden. In tegenstelling tot bakken in een lage (koeken)pan wordt voor het sauteren een hogere pan gebruikt.
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcs.phpl
Geen exacte overeenkomst gevonden.