Zoek op

streaming

Distributiemethode op internet van film en muziek, waarbij geleidelijk steeds een gedeelte wordt doorgegeven, dat de ontvanger kan beluisteren of bekijken als in een doorgaande stroom, zonder dat de hele uitzending eerst moet worden gedownload. Voorbeelden van streamingdiensten zijn Netflix , Spotify en Videoland .
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/media/streaming

streaming

streaming zelfst.naamw. de verzending en ontvangst van media door het in stukjes te verzenden en de plaatsing ervan in een buffer zodat het programma de media al kan afspelen voordat het volledig gedownload is Bron: Wikiwoordenboek - streaming. Spelling'streaming' komt NIET voor in...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/streaming

streaming

Een techniek om data (veelal multimedia files) zonder onderbrekingen af te spelen alvorens de volledige file is gedownload.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10230

streaming

Downloadtechniek voor multimediabestanden waardoor de gebruiker het bestand in real-time kan lezen zonder te moeten wachten tot het volledige bestand gedownload is.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

Streaming

the process of sending media over a network for listening-viewing in real time; zie http://www.apple.com
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

Streaming

Data zonder buffer verzenden. Hierbij wordt de data (bijvoorbeeld geluid) verzonden naar de ontvanger zonder tussenkomst van een buffer. Als er data verloren gaat wordt deze niet opnieuw verzonden. Dit wordt vooral veel gebruikt voor live televisie en radio over het internet Zie ook: Stream, Buffer...
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

Streaming

(Techniek waarbij gegevens tijdens het versturen al worden verwerkt, bij streaming video kunt u al beelden zien voordat het gehele bestand is geladen.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

Streaming

Dit is het proces waarbij men tijdens het downloaden van video of geluid het bestand al bekijkt of beluistert, hoewel dus de download nog gaande is.
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.