Zoek op

zwei

zwei zelfst.naamw. gereedschap een verstelbare winkelhaak    Voorbeeld: `Omdat die hoek niet haaks is kun je beter een zwei gebruiken. ` Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'zwei' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoorden...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/zwei

ZWEI

1) Deel van een schip 2) Gereedschap 3) Handgereedschap 4) Hoekvatter 5) Reehaak 6) Winkelhaak 7) Winkelhaak met beweegbare armen 8) Winkelhaak van de timmerman 9) Zwaaihaak 10) Zwee 11) Zweehaak
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/ZWEI/1

zwei

• [gereedschap] verstelbare winkelhaak.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/zwei

Zwei

De verdraaiing in een huidplank van een houten schip of de staalplaat van een stalen schip. Het betreft de huidgangen die naar voor- en-of achtersteven lopen.
Gevonden op http://vaartips.nl/tipz.htm#zwei

Zwei

De hoek die twee vlakken van een balk of een spant ten opzichte van elkaar maken. De buitenkant van een spant wordt dikwijls gezweid zodat de huidplank er met haar gehele binnenkant tegenaan valt.
Gevonden op http://www.bataviawerf.nl/verklarende-woordenlijst-van-scheepsbouwtermen.ht

Zwei

Uit `De lagere vaktalen: Taal der Loodgieters, zinkbewerkers en gasfitters` 1914 haak met beweegbare beenen om hoeken te teekenen.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/ginn001hand02_01/ginn001hand02_01_0009.php

Zwei

Uit `De lagere vaktalen: Taal der bouwbedrijven` 1914 winkelhaak wiens breede riggels evenals de beenen van een passer kunnen open en toegaan, zoodat men naar believen een scherpen of stompen hoek kan maken.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/ginn001hand02_01/ginn001hand02_01_0009.php

zwei

beweegbare winkelhaak, zwaaihaak (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/zwei

zwei

VOC - Scheepsbouw : de afwijking van een doorsnede van een (spant)deel ten opzichte van een rechthoek ten gevolge van het gebogen verloop van de rompvorm.
Gevonden op http://www.vocsite.nl/woordenlijst/index.html?of=300
Geen exacte overeenkomst gevonden.