Zoek op

geslachtshormonen

Hormonen die van belang zijn voor de ontwikkeling en instandhouding van de geslachtskenmerken en voor het functioneren van de geslachtsorganen. Tot de geslachtshormonen behoren testosteron, oestradiol en progesteron. Zie ook menopauze, menstruatie en sperma.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/levenswetenschappen/geslachtshormonen

Geslachtshormonen

stoffen die via het bloed de werking van de voortplantingsorganen regelen
Gevonden op http://biologiepagina.nl/Havo4/N4Voortplanting/begrippenlijst.htm

Geslachtshormonen

Geslachtshormoon, die hormonen die vnl. invloed uitoefenen op geslachtsorganen, geslachtskenmerken en geslachtsdrift. Geslachtshormonen worden vnl. gevormd in de inwendige geslachtsorganen. Een uitzondering hierop vormen enkele androgene hormonen, die in de schors van de bijnieren van zowel mannen als van vrouwen geproduceerd worden.
Gevonden op http://home.kpn.nl/b1beukema

Geslachtshormonen

Hormonen die de geslachtelijke functies stimuleren en met name door de geslachtsorganen (= gonaden) worden geproduceerd. - Bij de vrouw produceren de eierstokken (= ovaria) vrouwelijke geslachtshormonen (= oestrogenen en progestagenen), waarvan oestradiol (= vruchtbaarheidshormoon) en progesteron (= zwangerschapshormoon) de belangrijkste zijn. - Bi...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11262

geslachtshormonen

hormonen die worden aangemaakt in de geslachtsorganen (teelballen en eierstokken). Bijvoorbeeld: testosteron, oestrogeen en progesteron.
Gevonden op https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr
Geen exacte overeenkomst gevonden.