Smoren definities

Zoek op
Zie ook: smoor

smoren

smoren logo #1000smoren werkw. Uitspraak: [ ˈsmorə(n) ] Afbreekpatroon: smo·ren Vervoegingen: smoorde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gesmoord (volt.deelw.) 1) niet in de wieg gesmoord zijn (een hoge leeftijd hebben) 2) (voedsel) in een afgesloten pan met wat vocht en vet langzaam gaar laten worden Voorbeeld: 'vlees smore...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/smoren

Smoren

Smoren logo #10101) Afgeremd worden 2) Afremmen 3) Begeren 4) Bereidingswijze 5) Bewerking van voedsel 6) Blussen 7) Boven een zacht vuur gaar laten worden 8) Braiseren 9) Broeien 10) Dampen 11) Dempen 12) Dempen van vuur 13) Doen stikken 14) Dompen 15) Doodlopen 16) Doven 17) Fnuiken 18) Gaar laten worden 19) Gaar maken
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Smoren/1

Smoren

Smoren logo #10101) Afremmen 2) Begeren 3) Blussen 4) Braiseren 5) Dampen 6) Dempen 7) Doodlopen 8) Doven 9) Drosselen 10) Kelen 11) Knijpen 12) Laven 13) Misten 14) Ombrengen 15) Onderdrukken 16) Pruttelen 17) Roerbakken 18) Roken 19) Smachten 20) Stikken 21) Stoffen 22) Stoven 23) Sudderen 24) Uitblussen 25) Uitdoven
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Smoren/1

smoren

smoren logo #11306doen stikken; op zacht vuur gaar doen worden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/smoren

Smoren

Smoren logo #10361Bij smoren wordt de vis eerst goudbruin gebakken in de open pan en daarna gestoofd. De methode is sneller dan enkel stoven, maar alleen aangewezen bij stevige vissoorten. Door de hete boter wordt de buitenkant van de vis zeer snel ondoordringbaar zodat het sap in de vis blijft en het vet niet kan indringen.
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

smoren

smoren logo #11331bijna geen adem kunnen krijgen vb: het is hier om te smoren, zo warm!
met gesmoorde stem iets zeggen [bijna niet verstaanbaar omdat je ontroerd bent]
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=smoren

smoren

smoren logo #10814• [ov] iemand of iets het ademen beletten. • [ov] iets in enig vet aanbraden daarna vocht toevoegen en afdekken om het zachtjes gaar te laten worden.
Gevonden op https://nl.wiktionary.org/wiki/smoren

Smoren

Smoren logo #116181.rook, nevel (doen verdwijnen) Voorbeeld: ‘De bomen langs de weg stonden tot t' halven de stam in de nevel gesmoord en de kruinen zaten vol dikke donkerte’ 2.verstikken, doen stikken Voorbeeld: ‘Hij lag daar even een schamel martelaarken
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/leme001taal02_01/leme001taal02_01_0021.php

smoren

smoren logo #11344verstikken
Jaar van herkomst: 1287 (CG NatBl )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

smoren

smoren logo #10819met het schip, bij zware zeegang, door te veel dompen, vaart verliezen.
Gevonden op https://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/index.php?woord=sma#smoren

Smoren

Smoren logo #10384met weinig vocht en vet in een gesloten pan op zacht vuur garen (`braiser`). Een stuk vlees dat wordt gesmoord, is vaak op voorhand met vet gelardeerd of gemarineerd.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Smoren

Smoren logo #10403Het bereiden van voedsel in een gesloten pan in margarine, of een ander vetstof, en in eigen sappen of onder toevoeging van een kleine hoeveelheid vloeistof.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Smoren

Smoren logo #10877Het bereiden van voedsel in een gesloten pan in boter, vloeistof en eigen sappen
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Smoren

Smoren logo #10912 Het gaar maken van gerechten in een kleine hoeveelheid vet en( eigen) vocht in een gesloten pan. Het in vocht en vet langzaam laten garen van gerechten in een gesloten pan of ovenschaal. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

smoren

smoren logo #10914 Bij smoren wordt het vlees eerst goudbruin gebakken in de open pan en daarna gestoofd. De methode is sneller dan enkel stoven. Door de hete boter wordt de buitenkant van het vlees zeer snel ondoordringbaar zodat het sap erin blijft en het vet niet kan indringen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Smoren

Smoren logo #10922 Informatie over dit onderwerp kunt u vinden op de website van het Voedingscentrum.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Smoren

Smoren logo #10945Het bereiden van voedsel in een gesloten pan in boter, vloeistof en eigen sappen
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Smoren

Smoren logo #10945is het langzaam laten garen van vis of vlees (al dan niet op een laagje van -gestoofde- groenten), in boter of een andere vetstof, in eigen sappen of onder toevoeging van een kleine hoeveelheid vloeistof (zoals wijn, bouillon of fond), bij niet te hoge temperaturen (de toegevoegde vloeistof mag niet koken). In de oven regelmatig bedruipen met vocht...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Smoren

Smoren logo #10990 Garen in een gesloten pan in weinig vet en met eigen vocht
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Smoren

Smoren logo #11588Smoren is een bereidingsmethode waarbij heel weinig vocht wordt toegevoegd en het vlees in eigen vet en vocht (vleessappen) gaart. Het is dus vooral geschikt voor doorregen vleessoorten Zout, kruid en bebloem het vlees. Schroei het in uitgebruiste en lichtbruine boter aan weerszijden dicht en bak het samen met een bouquet-garni van prei, ui, wortel...
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcs.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.