
de canapé zelfst.naamw. (m.) Afbreekpatroon: ca - na - 'pé Herkomst: Frans Verbuigingen: canapés (meerv.)
1) een bank om op te liggen of te zitten (meubelstuk) Voorbeeld: 'Niet springen op de canapé, kinderen!'
2) geroosterd brood onder een ander gerecht voeding Voorbeeld: 'De gastheer in het restaur...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/canapé

1) Feesthapje 2) Chic borrelhapje 3) Zetel 4) Borrelhapje 5) Brede bank 6) Salonmeubel 7) meubel 8) Huisraad 9) Belegd stukje toast 10) Meubelstuk 11) Aperitiefhapje
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Canape/1

1) Bank 2) Gestoffeerde rustbank 3) Zitbank 4) Zitmeubel 5) Sofa 6) Zitplaats 7) Rustbank 8) Lage bank 9) Ligbank
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Canapé/1

bank
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca
[Let op: Spelling en uitleg uit 1890] dat in het Frans van Rabelais
conopée luidde, heette in 't Latijn
conopeum van een Grieks woord kônôps, dat
mug betekent. Oorspronkelijk was het een gordijn van lichte stof, dat om den slaper werd uitgespannen om de muggen te weren. Later noemde men de rustbank,...
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/beer004woor01_01/beer004woor01_01_0007.php

bank
Jaar van herkomst: 1734 (WNT )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php
Let op: Spelling van 1858 rustbed, rustbank, kussenbank, slaapstoel
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Een klein, smakelijk, meestal hartig hapje dat met de vingers wordt gegeten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10329

plak geroosterd brood, broodcroûton.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

(m) - om op te zitten of om op te eten (kan tegelijk)
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10812

Schijf geroosterd brood; broodcroûton.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Dunne stukjes brood zonder korst die geroosterd zijn. Canape zijn meestal besmeerd met boter. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een canapé is een sneetje brood dat ontkorst is en in een mooie vorm uitgesneden. Het stukje brood kunt u dan beleggen met plakjes vlees, garnalen, gerookte zalm of besmeren met samengestelde boters. Het verschil met een sandwich is dat een canapé nooit dubbel wordt geserveerd. Canapés maakt u best zo kort mogelijk voor het opdienen klaar, ander...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Schijf geroosterd brood; broodcroûton.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Canapés zijn meestal besmeerd met boter en belegd met diverse ingrediënten.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.