Zoek op

ciseleren

ciseleren werkw. heel fijne reliëfversieringen door insnijden en/of wegsteken in metalen voorwerpen maken kookkunst voedsel fijnsnijden Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'ciseleren' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/ciseleren

CISELEREN

1) Drijven (van metalen) 2) Figuren uitbeitelen 3) Keukenterm 4) Metaalbewerken 5) Uitdrijven 6) Zeer fijn bewerken
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/CISELEREN/1

Ciseleren

Ciseleren is het in fijn reepjes snijden van (blad)groenten en kruiden. Leg hiervoor een aantal bladeren van groenten of kruiden op elkaar, rol ze op tot een sigaar en snij ze dan overlangs in zeer fijne reepjes. Het resultaat noemt men in de klassieke keuken ‘chiffonade’.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-c/

Ciseleren

[culinair] - Ciseleren is een culinaire term die verwijst naar een specifieke manier van het fijn snijden van verse kruiden en bladgroenen. Bij ciseleren neemt men een aantal blaadjes van het kruid samen, rolt die op tot een soort sigaar, en snijdt dan zeer fijne stukjes van dit rolletje. Zeer fijne, wat onregelmatige reepj...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Ciseleren_(culinair)

ciseleren

versiering in metaal beitelen
Jaar van herkomst: 1704 (Hannot&Hoogstraten )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Ciseleren

Let op: Spelling van 1858 ingraveren, steken, met de graveerstift of den beitel bewerken, zilver drijven; met bloemen versieren
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Ciseleren

een fijne (na)bewerking van metaal met behulp van beitel, vijl, graveernaald enzovoort.
Gevonden op http://www.stedentipsvoortrips.nl/glossarium/termen.htm

ciseleren

De laatste fase van het uitkloppen of egaliseren van een metalen voorwerp.
Categorie: Procédés en Technieken > drijven.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Ciseleren

Inkerven van vlees, ,snipperen van groenten (uien en champignons) .
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Ciseleren

Insnijden om het gaar worden te bevorderen. Ook snel snijden met de punt van het mes los van de plank. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Ciseleren

Insnijden om het garen te bevorderen of het krimpen tegen te gaan Het in hoge snelheid in plakjes snijden van oa champignons of komkommer
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Ciseleren

Bewerking van natuursteen waardoor een geribd oppervlak ontstaat. (...)
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11113
Geen exacte overeenkomst gevonden.