'Demi-sec' is een Franse aanduiding voor wijn en cider die letterlijk vertaald kan worden met 'halfdroog'. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Demi-Sec
'Demi-sec' is een Franse aanduiding voor wijn en cider die letterlijk vertaald kan worden met 'halfdroog'. Champagne wordt na de dégorgement gezoet met suiker of rietsuiker die in de liqueur d'expédition is opgelost. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Demi-Sec
Demi-Sec is een term die gebruikt wordt bij mousserende wijnen (zoals Champagne, Prosecco, Cava) om de hoeveelheid restsuiker aan te geven. De totale schaal die gebruikt wordt bevat – van heel droog naar heel zoet – de klassificaties Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra-Sec (of Extra-Dry), Sec (of Dry), Demi-Sec en Doux. ‘Demi-Sec’ geeft du... Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/demi-sec/