
1) Voedingsadditief 2) Conserveermiddel
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Appelzuur/1

(6915-15-7)
Engelse vertaling: apple acid, malic acid
CAS Nummer: 6915-15-7
E-Nummer: EE296
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10518

Zuur dat ook in appels en ander fruit voorkomt, tijdens de malolactische gisting zich splitst in melkzuur en koolzuurgas.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10942

Appelzuur is in natuurlijke toestand in veel wijnen aanwezig en gaat door de malolactische gisting over in melkzuur .
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10943

'Appelzuur' is een zwak organisch zuur, met de systematische naam 2-hydroxybutaandizuur, dat een onderdeel is van de citroenzuurcyclus en verder onder meer in appels voorkomt (het zorgt voor de zure smaak van groene appels). In de (bio)medische wetenschappen wordt appelzuur vaak aangeduid als 'malaat', de naam voor de zouten en esters van appelzuur...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Appelzuur

Appelzuur is een fruitzuur dat van nature voorkomt in druiven. De systematische naam van appelzuur is 2-hydroxy-1,4-butaandizuur, en de zouten van appelzuur worden malaten genoemd.
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/appelzuur/
Geen exacte overeenkomst gevonden.