Appelzuur definities

Zoek op

Appelzuur

Appelzuur logo #10101) Voedingsadditief 2) Conserveermiddel
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Appelzuur/1

appelzuur

appelzuur logo #10518(6915-15-7)
Engelse vertaling: apple acid, malic acid
CAS Nummer: 6915-15-7
E-Nummer: EE296

Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10518

appelzuur

appelzuur logo #10942Zuur dat ook in appels en ander fruit voorkomt, tijdens de malolactische gisting zich splitst in melkzuur en koolzuurgas.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10942

APPELZUUR

APPELZUUR logo #10943Appelzuur is in natuurlijke toestand in veel wijnen aanwezig en gaat door de malolactische gisting over in melkzuur .
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10943

Appelzuur

Appelzuur logo #10756'Appelzuur' is een zwak organisch zuur, met de systematische naam 2-hydroxybutaandizuur, dat een onderdeel is van de citroenzuurcyclus en verder onder meer in appels voorkomt (het zorgt voor de zure smaak van groene appels). In de (bio)medische wetenschappen wordt appelzuur vaak aangeduid als 'malaat', de naam voor de zouten en esters van appelzuur...
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Appelzuur

Appelzuur

Appelzuur logo #11635Appelzuur is een fruitzuur dat van nature voorkomt in druiven. De systematische naam van appelzuur is 2-hydroxy-1,4-butaandizuur, en de zouten van appelzuur worden malaten genoemd.
Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/appelzuur/
Geen exacte overeenkomst gevonden.