Wijnsteenzuur definities

Zoek op

wijnsteenzuur

wijnsteenzuur logo #1000 het wijnsteenzuur zelfst.naamw. Verbuigingen: wijnsteenzuren een dicarbonzuur met als formule C 4 H 6 O 6 , dat in de meeste zure vruchten opgelost voorkomt
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur logo #10101) Zuur (organisch) in druivensap 2) Mengsel van dubbelkoolzure soda 3) Wijnzuur 4) Druivenzuur 5) Conserveermiddel 6) Wijnsteengeest
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Wijnsteenzuur/1

wijnsteenzuur

wijnsteenzuur logo #10835organisch zuur, dat vrij òf deels in gebonden toestand van nature voorkomt in de meeste zure vruchten, vooral in druiven, en zouten vormt die in druivensap en wijn kunnen kristalliseren tot wijnsteen wijnsteenzuur van een bepaalde druivensoort of met bepaalde scheikundige eigenschappen; soort wijnsteenzuur wijnsteenzuur in de vorm van wit poeder, ...
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur logo #10756'Wijnsteenzuur' of '2,3-dihydroxybutaandizuur' is een dicarbonzuur met als brutoformule C4H6O6, dat structurele overeenkomsten vertoont met appelzuur. Wijnsteenzuur bevat twee asymmetrische koolstofatomen, die dienstdoen als chirale centra.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wijnsteenzuur

wijnsteenzuur

wijnsteenzuur logo #10518(133-37-9)
synoniemen: DL-wijnsteenzuur
IUPAC naam: DL-2,3-dihydroxybutaandizuur
Engelse vertaling: tartaric acid
Duitse vertaling: Weinsäure, Dihydroxybernsteinsäure
CAS Nummer: 133-37-9
NSC Nummer: 148314
E-Nummer: E334
Zie L-wijnsteenzuur
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10518

wijnsteenzuur

wijnsteenzuur logo #10519het beste zuur dat in een druif aanwezig kan zijn bij de oogst. Heeft een nadeel: zie wijnsteen. Chemisch: Kan in drie optisch verschillende vormen voorkomen Eng: Tartaric acid. Zie overzicht zuren
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

wijnsteenzuur

wijnsteenzuur logo #10942Vormt met appelzuur, citroenzuur en melkzuur het belangrijkste zuur in druivenmost en wijn. Het komt eigenlijk alleen maar in redelijke hoeveelheden voor in rijpe druiven, in ander fruit zit het veel minder. Wijnsteenzuur speelt een belangrijke rol in de vorming van esters (geurstoffen) tijdens de rijping van de wijn. Geeft vrij gemakkelijk een nee...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942
Geen exacte overeenkomst gevonden.