
1) Zoete wijn van gedroogde druiven 2) Drank 3) Sterke wijn van gedroogde druiven
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Passito/1

Italiaanse term voor gedroogde druiven. De druiven zijn laat geoogst gedroogd vóór de vergisting, waardoor de smaken in de wijn geconcentreerd worden. De wijn wordt rijker, krijgt meer body, en wordt door de geconcentreerde suiker en de hogere alcohol wat zoeter.
Gevonden op
https://wijnstudio.nl/wijnwoordenboek/

Italiaanse wijnmakersterm. Wijn gemaakt van gedroogde druiven die op de wijnstok achtergebleven zijn om het suikergehalte te verhogen.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10507

IT; wijn van (half)ingedroogde druiven met een hoog suikergehalte, smaakt erg naar rozijnen, een heerlijke natafelwijn, licht, maar evengoed 14,5 vol%, zie ook strowijn Druiven: moscato
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10519

[it] wijn van gedroogde druiven. Dit kan aan de druivenstruik gebeuren of op bijv. strooien matten. (Bron: The Oxford companion to wine, 3rd edition 2006)
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/11111
Geen exacte overeenkomst gevonden.